מכל השחקנים שפתחו אתמול בהרכב מרוקו בשמינית גמר גביע העולם מול קנדה, רק אחד נולד במדינה. ודווקא הוא היה האיש שהבקיע צמד מרהיב שהבטיח את העפלתה של הנבחרת לרבע הגמר. עזדין אונאחי, בוגר האקדמיה של המלך מוחמד השישי, היה הגיבור הגדול.

בדקה ה-50, הוא המתין מחוץ לרחבה לתרגיל מבריק שהוכן מראש על ידי הצוות המקצועי. הקנדים ציפו להגבהה של אשרף חכימי בכדור חופשי, אבל המגן הימני של סן ז'רמן שלח לפתע מסירה שטוחה הצידה, ואונאחי היה שם חופשי ומאושר כדי לשלוח בעיטה לפינת השער של מקסים קרפו. קנדה נהנתה משליטה כמעט מוחלטת במחצית הראשונה, ואפילו גילתה עליונות פיזית על המרוקאים, אבל השחקן שנראה הכי שברירי מכולם הכניע אותם והעלה את מרוקו ליתרון.

ואז, בדקה ה-82, הוא אף הבטיח את הניצחון. ברהים דיאס בישל לו את ההזדמנות במתפרצת, ואונאחי לא הותיר לקרפו סיכוי עם טיל לחיבורים. היה זה מופת של ניצול הזדמנויות, ואונאחי נבחר באופן טבעי לשחקן המצטיין אחרי שמרוקו השלימה 0:3. מי שלא ראה את ההתמודדות עשוי לחשוב שזה לא היה כוחות, אולם בפועל קנדה הייתה טובה יותר, ומאמנה ג'סי מארש אף טען כך במסיבת העיתונאים אחרי שריקת הסיום. היא פשוט נתקלה במופע של שחקן שלקח את צ'אנסים שלו בשתי הידיים, וכעת מקבל אונאחי את הכותרות הגדולות.

בדרך למעלה: 0:3 חד וחלק למרוקו על קנדה

הוא זוהר מעל כל הכוכבים שנולדו באירופה ולמדו באקדמיות הבכירות של היבשת, מעל ספרדים כמו חכימי שצמח בריאל מדריד או דיאס שגדל במלאגה לפני המעבר למנצ'סטר סיטי. מעל איסמעל סייבארי שנולד בספרד והוכשר בבלגיה. מעל ילד הפלא הצרפתי איוב בועדי ששוכנע לייצג את מרוקו ממש לפני המונדיאל, ויתמודד כעת ברבע הגמר מול צרפת, אשר את מדיה הנבחרת הצעירה שלה לבש השנה כקפטן. זה הרגע שלו, אבל אונאחי הוא לא תגלית המונדיאל הנוכחי. הוא היה התגלית הגדולה של המונדיאל הקודם.

אז, בשלהי 2022, אונאחי באמת הדהים את העולם. מרוקו הגיעה עם ציפיות צנועות הרבה יותר בהשוואה לטורניר הנוכחי, ועשתה היסטוריה כנבחרת האפריקנית הראשונה אי פעם שעלתה לחצי הגמר. בדרך לשם, היא גברה בפנדלים על ספרד בתום תיקו מאופס בשמינית הגמר וניצחה את פורטוגל 0:1 ברבע הגמר. היא התבססה בעיקר על הגנה יציבה מאוד, אבל היה שחקן יצירתי עם הספק עבודה לא רגיל שתפס את העין של כולם. אונאחי היה בכל פינה במגרש, והרשים את כל אנשי המקצוע בזכות שילוב מיוחד של אלגנטיות ונחישות.

אונאחי חוגג (רויטרס)אונאחי חוגג (רויטרס)

והם הרי כלל לא הכירו אותו. "מאיפה הילד הזה הגיע? הוא משחק ממש טוב. לא הכרתי אותו כמו שצריך. אני מצטער שאני לא זוכר את שמו", אמר מאמן ספרד לואיס אנריקה אחרי שהפסיד. זו הייתה פריצה סנסציונית לתודעה עבור בחור ששיחק אז בשורות אנז'ה בתחתית העמוקה בליגה הצרפתית. וגם לשם הוא הגיע כמעט במקרה שנה וחצי בלבד קודם לכן. בעונת 2020/21 עוד שיחק אונאחי בארבאנש הקטנטנה בליגה השלישית. הוא הגיע לשם אחרי שנכשל בנסיונו לפלס את הדרך לסגל הראשון של שטרסבורג שהייתה קבוצתו הראשונה באירופה. אפילו בקבוצת המילואים של שטרסבורג לא ממש העריכו אותו. דרכו ממש לא הייתה סלולה, ומבנה גופו הצנום הרתיע רבים. בסופו של דבר, אנז'ה הייתה אמיצה מספיק כדי להחתימו ולתת לו את הצ'אנס. היא קיבלה על כך פיצוי הולם אחרי המונדיאל הקודם.

חלק מהאוהדים בצרפת כבר ידעו על יכולותיו של אונאחי לפני שהוא הגיע לגביע העולם בקטאר. אחרי הכל, נכון לתחילת הטורניר, באמצע העונה, רק ליאו מסי הקדים אותו בדירוג המכדררים בליגה הצרפתית, למרות שאנז'ה הייתה במקום האחרון בטבלה. הנתון הזה זכה לפרסום לא מבוטל כאשר הוא הקסים בקמפיין ההיסטורי של מרוקו, וקבוצות רבות עמדו בתור כדי להחתימו בינואר 2023. אסטון וילה ולידס הגישו לאנז'ה הצעות, וגם מועדונים מאיטליה ומספרד חשקו בו. אונאחי העדיף להישאר בצרפת ולעבור למארסיי ששילמה תמורתו 10 מיליון יורו. "העיר הזו מזכירה לי את מולדתי", הוא אמר כאשר הסביר את הבחירה, ובמהרה התברר שהייתה זו טעות.

איגור טודור, שאימן אז את מארסיי, כלל לא היה מעוניין בשחקן מסוגו כי הסגנון של מארסיי היה פיזי מאוד בתקופתו. את שלהי העונה החמיץ המרוקאי בגלל פציעה, ואז החליפה הקבוצה יותר מדי מאמנים בעונת 2023/24 כדי שאפשר יהיה לדבר על יציבות כלשהי. אונאחי נתפס בשלב זה כפלופ, ובואו של רוברטו דה זרבי כמאמן סימל את סוף דרכו במועדון. בעונת 2024/25 הוא נדד בהשאלה לפנאתינייקוס ונעלם מהתודעה. ההופעות הנפלאות במונדיאל הרגישו כמו זכרון רחוק, והמרוקאי היה זקוק להתחלה חדשה עם מאמן שיסמוך עליו לחלוטין.

אונאחי עם הכדור (IMAGO)אונאחי עם הכדור (IMAGO)

המונדיאל בא לו בזמן

ההתחלה הזו הגיעה כאשר ג'ירונה החתימה אותו בקיץ שעבר במחיר מבצע של 6 מיליון אירו בלבד. המאמן מיצ'ל העניק לו חופש פעולה בתפקיד התקפי הרבה יותר בהשוואה למארסיי, ואונאחי נהנה עד הגג. "אני מרגיש נוח כאן, ויכול לחייך שוב כשאני משחק כדורגל", הוא אמר. החיוך הזה לא היה שם בתום העונה כי ג'ירונה נקלעה במפתיע לקרבות תחתית וירדה באופן דרמטי ביותר במחזור האחרון, אבל למרות הכל אונאחי יכול לרשום את התקופה הזו לזכותו. מבחינה אישית היו לו משחקים איכותיים רבים, והוא הוכיח את עצמו בליגה איכותית. ואולי הוא היה שמח להישאר במועדון הקטלוני עוד זמן רב, אבל בגיל 26 קצת פחות הגיוני לצלול לליגה השנייה. צריך לבחון אלטרנטיבות חדשות, לפחות בהשאלה, והמונדיאל בא לאונאחי בזמן כדי למשוך שוב תשומת לב.

גם המאמן הלאומי החדש מתאים לו יותר. אונאחי פרח עם וואליד רגראגי, במיוחד במונדיאל הקודם, אבל מוחמד וואהבי מעניק לו חופש פעולה נרחב יותר ומציב אותו בעמדה קדמית יותר, מעין פליימייקר. "אונאחי הוא שחקן חשוב מאוד. שינינו את השיטה, ועכשיו הוא מקבל תפקיד התקפי בשליש האחרון של המגרש. יש לו יותר אופציות מסירה, והוא מוצא את עצמו ברחבה בתדירות גבוהה יותר. הוא מתבגר ומתפתח. הוא שחקן מנוסה יותר עכשיו, והטוב ביותר עוד לפניו", אמר וואהבי אחרי הניצחון על קנדה.

אז כל המדינה מאושרת עכשיו בשביל הילד מקזבלנקה. בני המהגרים הפכו את מרוקו לנבחרת עוצמתית עם רוח אירופית שמסוגלת להתמודד מול כל יריבה על הבמה העולמית, אבל הבחור המקומי הצנום שמייצג את מרוקו האמיתית קרוב יותר לליבם של האוהדים בכל זאת. אונאחי הוא מרוקו, ונסיקתו במונדיאל שני ברציפות מרגשת אותם.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה