נבחרת אנגליה העפילה הבוקר (שני) לרבע גמר המונדיאל לאחר 2:3 בלתי נשכח על מקסיקו באצטדיון האצטקה, והתקשורת בממלכה מסרבת להירגע. המשחק הכאוטי שכלל עיכוב של שעה בשל סופות ברקים, צמד בזק של ג'וד בלינגהאם ב-98 שניות, כרטיס אדום לג'ארל קוואנסה ושני פנדלים - הוגדר באנגליה כאחד המשחקים הגדולים ביותר בתולדות גביע העולם.
"במקדש הכדורגל הגדול של האצטקה, בתוך הטירוף הכאוטי והבלתי מרוסן שהכדורגל משחרר כאן, מוכים מהרעש, כשסופות רעמים משתוללות סביב האצטדיון, בעשרה שחקנים במשך 40 דקות, ובגובה של 7,220 רגל באוויר הדליל שגורם ללב שלך להשתולל ולריאות שלך להתנשף – אנגליה קראת תיגר על הכל", נכתב ב’דיילי מייל’.
"כשנשמעה שריקת הסיום, הם נשמו שוב. כל אנגליה נשמה שוב. המשחק הזה ייזכר כעוד נקודת ציון בהיסטוריה המפוארת של האצטדיון הזה. זה היה, בפער, הניצחון הגדול ביותר של אנגליה בגביע העולם מאז 1966".
אסור לפספס: אנגליה עם 2:3 ענק על מקסיקו"גירוש שדים" במגרש שהיה בית קברות לאשליות
כידוע, לאנגליה יש היסטוריה לא ממש חיובית עם האצטקה, שם דייגו מראדונה כבש מולה במשחק המונדיאל המפורסם בהיסטוריה, ושם היא גם איבדה יתרון של שני שערים מול מערב גרמניה ב-1970.
שחקני אנגליה חוגגים (IMAGO)"תומאס טוכל, קיין, בלינגהאם ושאר הסגל הגיעו לכאן בידיעה שהמדינה הזו (מקסיקו) הייתה בית קברות לאמביציות של אנגליה בשני מונדיאלים בעבר”, כתבו ב’דיילי מייל’, “היו שם גובה, חום, כאוס בשעת בעיטת הפתיחה, עיכוב של שעה, ואוהדים שפוצצו זיקוקים מחוץ למלון של הנבחרת באמצע הלילה. בקתדרלה המפוארת של המשחק, אנגליה גירשה את השדים של מה שקרה כאן לפני 40 שנה ויצרה רגע מיוחד משלה".
"תיאטרון ספורטיבי טהור"
ב-’BBC’ החמיאו לניהול המשחק של תומאס טוכל ולעמידה של השחקנים בדקות הסיום המורטות, שכללו 11 דקות של תוספת זמן: "אנגליה סיפקה את התצוגה הטובה ביותר שלה במונדיאל בתוך התשוקה והרגש של אצטדיון האצטקה. בלילה של תיאטרון ספורטיבי טהור, תומאס טוכל והבחורים שלו שרדו אפילו את הכרטיס האדום של ג'ארל קוואנסה בתחילת המחצית השנייה כדי לרשום את אחד הניצחונות המפוארים ביותר שלהם בשנים האחרונות".
הארי קיין ותומאס טוכל (IMAGO)ב'אתלטיק' סיכמו: "זו לא קביעה נועזת לומר שזה היה אחד ממשחקי המונדיאל הגדולים ביותר אי פעם. פשוט אי אפשר היה להוריד את העיניים מהמסך. הגובה, הקהל, הטמפרטורות שהשתוללו על המגרש. מקסיקו הגבירה את הלחץ אחרי שצמצמה ל-3:2, הכניסה רגליים טריות וזרקה גל אחר גל של התקפות לעבר אנגליה, שנאלצה להגיף את התריסים וניסתה לשרוד את הסערה. ואיכשהו, הם החזיקו מעמד".
בשבת בערב במיאמי, אנגליה תפגוש את ארלינג הולאנד ונבחרת נורבגיה ברבע הגמר. כפי שסיכמו ב'דיילי מייל': "אם אנגליה יכולה לנצח באצטקה בנסיבות האלה, היא יכולה לנצח בכל מקום".