נבחרת נורבגיה מתמודדת עם איום בלתי צפוי לקראת רבע גמר מונדיאל 2026 מול אנגליה. בזמן שארלינג הולאנד וחבריו משלימים את ההכנות לאחד המשחקים החשובים בטורניר, מספר שחקנים ואנשי צוות סובלים מתסמינים של מחלה, מה שמעורר חשש מהתפשטות וירוס בתוך המחנה הנורבגי.
שיעולים, צרידות ועייפות: "מפתיע אם אף אחד לא היה חולה"
מאמן הנבחרת, סטולה סולבאקן, עדכן כי עד כה רק שחקן אחד סבל מחום, אך כמה שחקנים נוספים התלוננו על שיעולים, צרידות ותחושת עייפות כללית. לדבריו, אין מקום להיכנס לפאניקה, במיוחד לאור התנאים בהם נמצאת הנבחרת במהלך הטורניר.
"יש לנו רק שחקן אחד עם חום, אבל כמה שחקנים התלוננו על שיעולים וצרידות. בין המזגנים, שדות התעופה, חדרי ההלבשה והנסיעות, זה טבעי שדברים כאלה יקרו. אנחנו יותר מ-50 אנשים, כך שהיה כמעט מפתיע אם אף אחד לא היה חולה", אמר המאמן.
בתום קרב ענקים: נורבגיה הדיחה את ברזילנורבגיה עברה מסע לא פשוט במהלך הטורניר, שכלל נסיעות בין בוסטון, ניו ג'רזי ודאלאס, לפני שהגיעה למיאמי, שם תתמודד מול אנגליה. גם סולבאקן עצמו הודה כי אינו מרגיש במיטבו מאז הניצחון המרשים על ברזיל של קרלו אנצ'לוטי. "נתתי לצוות לחגוג את הניצחון. הייתי עייף מדי, הלכתי לישון, צפיתי שוב במשחק ועניתי לכמה הודעות. ישנתי מעט מאוד", סיפר.
מי שמדאיגים במיוחד את הצוות הרפואי הם מרכוס הולמגרן פדרסן ויורגן סטרנד לארסן. פדרסן נאלץ להחמיץ את המשחק מול ברזיל לאחר שלא חש בטוב בשעות שלפני ההתמודדות, כאשר בנבחרת הסבירו כי "הוא עבר סערת רגשות גדולה מאוד, וכנראה שהגוף שלו הושפע מהלחץ שהצטבר". גם סטרנד לארסן סבל מחום ונמצא תחת מעקב, וכעת בנורבגיה מקווים שלא יהיו שחקנים נוספים שיצטרפו לרשימת החולים רגע לפני הקרב הגדול מול אנגליה.