הסערה סביב ההתבטאויות הגזעניות נגד קיליאן אמבפה מסרבת להירגע. למרות שנגדה כבר נפתחה בצרפת חקירה בעקבות הדברים שאמרה לאחר הפסדה של פרגוואי לצרפת בשמינית גמר מונדיאל 2026, הסנאטורית הפרגוואית סלסטה אמארייה המשיכה לתקוף את כוכב ריאל מדריד גם במהלך ישיבת הסנאט שנערכה היום (רביעי), ואף השמיעה איומים כלפיו. במקביל, גם פוליטיקאי נוסף הצטרף למתקפות, בעוד נשיא פרגוואי גינה באופן פומבי את הדברים.
"הבן ז*** הזה סירב ללחוץ את ידו של אורלנדו חיל"
במהלך נאומה בסנאט טענה אמארייה כי אמבפה סירב ללחוץ את ידו של שוער נבחרת פרגוואי, אורלנדו חיל, לאחר המשחק בין הנבחרות. "כשאורלנדו חיל, ילד שכנראה שיחק בפעם הראשונה במונדיאל ובפעם הראשונה באירופה, הושיט בענווה את ידו לאמבפה, הבן ז*** הזה סירב ללחוץ אותה וצעק עליו. זה לא צרפתי, צרפתי אמיתי לעולם לא היה עושה דבר כזה", אמרה.
הסנאטורית, המשתייכת למפלגת Authentic Radical Liberal Party, גם הבהירה כי אינה חוזרת בה מההתבטאויות הגזעניות שהשמיעה נגד אמבפה לאחר ההפסד לצרפת. "צרפת היא רוסו, דקארט, מונטסקייה, ויקטור הוגו, סימון דה בובואר, הצהרת זכויות האדם והאזרח. אני מסרבת לצמצם את כל המורשת התרבותית, האמנותית והדמוקרטית העצומה הזו לקיליאן אמבפה", אמרה.
קיליאן אמבפה (IMAGO)עוד לפני ישיבת הסנאט שוחחה אמארייה עם כלי התקשורת והמשיכה במתקפות. "מה הייתי אומרת לאמבפה אחרי התגובות שלו? שיקרא את המכתב שלי. כתבתי אותו בצרפתית ובספרדית. שיקרא אותו, אם הוא יודע לקרוא", אמרה, והוסיפה: "שייזהר מהפרגוואים".
בהמשך אף איימה על החלוץ, כשהזכירה את פרשת מעצרו של רונאלדיניו בפרגוואי: "אל תתעסק עם הפרגוואים, אמבפה. כבר הכנסנו את רונאלדיניו לכלא כאן. הוא ישב בכלא בגלל שחיתות. אל תזלזל בי, אמבפה. אני יכולה לתבוע אותך, לשכור עורך דין, ויגידו לך שאני יכולה לנצח אותך. אלימות מגדרית, אלימות פוליטית נגד נשים, אלה דברים חמורים. הוא צריך להתנצל בפניי כי עדיין עומדים לרשותי צעדים משפטיים".
הלך קשה: צרפת מזיעה ועולה לשמינית הגמראמארייה לא הייתה היחידה שתקפה את אמבפה. גם הפוליטיקאי חואן קרלוס "נאנו" גלאברנה התייחס לעימות בין החלוץ הצרפתי לבין שחקן ההגנה הפרגוואי קאסרס במהלך המשחק. לדבריו, אמבפה אמר לקאסרס: "אתה רוצה לתת לי נשיקה?", וזה השיב לו: "אם כבר, אז כן". לאחר מכן הוסיף גלאברנה: "לאמבפה יש היסטוריה עם גברים".
מנגד, נשיא פרגוואי סנטיאגו פנייה הסתייג באופן ברור מההתבטאויות נגד כוכב נבחרת צרפת. "אנחנו מתנגדים לחלוטין לכל צורות האפליה", אמר לתקשורת, והוסיף: "אני שב ומדגיש את מחויבותם של פרגוואי ואזרחיה להיות שומרי זכויות האדם וחופש הביטוי, ותמיד לעמוד נגד כל צורה של אפליה".