עוד הצגה של אלופת העולם. נבחרת ספרד המשיכה את הפתיחה המצוינת שלה בליגת האומות וגברה אמש (שבת) 1:3 על נבחרת צ’כיה בערב שבו הספיק לה הילוך שלישי בלבד כדי להבטיח כמעט לחלוטין את המקום ברבע הגמר. שערים של לאמין ימאל, רודרי ומיקל מרינו סידרו ללואיס דה לה פואנטה ניצחון נוסף, כך שאם לה רוחה תוציא לפחות תיקו מול קרואטיה ביום שלישי, היא תשיג את הכרטיס לשלה הבא.

המשחק עורר הדים רבים בתקשורת הספרדית, ובתוכנית "קרוסל דפורטיבו" ניתחו את היכולת של החבורה של דה לה פואנטה עם דגש על לאמין ימאל: "ב-2010 אמרנו 'תארו לעצמכם את הנבחרת הזו עם מסי'. בצורה כזו או אחרת, עכשיו יש לנו מסי משלנו. לאמין ימאל הוא דבר סנסציוני, הוא הולך לשבור את כל השיאים".

למרות הרוטציות הרבות ב-11 והעובדה שספרד סיימה את המשחק עם שחקן אחד בלבד שפתח בגמר המונדיאל האחרון, המכונה המשיכה לתקתק. הקפטן רודרי, שכבש שער נפלא אחרי שעלה מהקו השני, התייחס לשבירת בצורת הכיבושים שלו במדים הלאומיים מאז 2024: "תמיד מיוחד להבקיע. הגעתי למצב מתוך מטרה לתמוך מקו שני, פדרי נשאר מאחור ואני התקדמתי יותר. כולם צריכים להשתתף בכיבושים".

שחקני נבחרת ספרד (IMAGO)שחקני נבחרת ספרד (IMAGO)

רודרי הוסיף על הקושי בהתמודדות: "זה היה משחק מסובך. אמרתי לסנטי דניה (מאמן צ’כיה) שיש לו נבחרת מאומנת היטב למרות הזמן הקצר שלו בתפקיד. אולי זו היריבה עם השם הפחות נוצץ בבית, אבל היא הקשתה עלינו, התגוננו בצפיפות וידענו איך לגמור את המשחק".

”הגיוני שהמשחק יחרוק מעט”

מיקל מרינו הדגיש את עומק הסגל והיכולת של השחקנים החדשים להשתלב: "זה נראה קל מבחוץ, אבל עם כל כך הרבה שינויים, הגיוני שהמשחק יחרוק מעט. אם יש משהו שמיוחד בנבחרת הזו, זה שהיא משלבת מהר מאוד את השחקנים החדשים ושלכל מי שלא מרבה לשחק יש רמה פנומנלית".

דה לה פואנטה סיכם: "הסבל על המגרש שם בסימן שאלה את הרמה של היריבות שאנחנו פוגשים. או שאתה נותן את הגרסה הטובה ביותר שלך, או שהיריב יכול להעניש אותך. כל הנבחרות כאן איכותיות". על השינויים שביצע הוסיף: "במחצית השנייה היה חסר לנו מעט שטף כי החילופים גם שוברים את קצב המשחק. למרות זאת, הגישה של השחקנים מדהימה ואנחנו מרוצים מאוד מהמספרים ומהעובדה שאנחנו ממשיכים להוביל את הבית".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה