סרינה וויליאמס ממשיכה להוביל את דירוג הכנסות הטניסאיות בעולם, כך עולה מנתונים שפרסם מגזין 'פורבס' המציגים את עשרת הטניסאים והטניסאיות המרוויחים ביותר לשנת 2026.

כידוע, הטניסאית הגדולה בהיסטוריה חזרה מפרישה בגיל 44, ועם משחק יחידות יחיד בלבד מאז 1 בינואר - הפסד בסיבוב הראשון בווימבלדון – היא לא באמת יכולה לבנות על פרסי זכייה מטורנירים. המאזן הכלכלי של האמריקאית מראה תמונה קיצונית: היא רשמה הכנסה של כ-100 אלף אירו בלבד מפרסים כספיים על המגרש, לעומת כ-34.5 מיליון אירו שהכניסה מפעילויות וחסויות מחוץ למגרש.

בדירוג ההכנסות הכללי (גברים ונשים כאחד), סרינה תופסת את המקום השלישי. המדורג ראשון בעולם, יאניק סינר האיטלקי, מוליך את הרשימה הכללית עם הכנסות של 50 מיליון אירו. אחריו במקום השני נמצא קרלוס אלקראס הספרדי עם 46 מיליון אירו, כאשר 32 מיליון מתוכם מגיעים מפעילויות מחוץ למגרש.

יאניק סינר וקרלוס אלקראס (רויטרס)יאניק סינר וקרלוס אלקראס (רויטרס)

הונה של סרינה מוערך ב-400 מיליון דולר

האישה המצליחה בספורט חזרה לסבב ביוני 2026 ושמה קץ להפסקה של כמעט ארבע שנים בקריירה. לאחר שהודחה בסיבוב הראשון בווימבלדון, היא השתתפה בשישה טורנירים לזוגות במהלך הקיץ, כולל הופעה השבוע בטורניר הזוגות המעורבים באליפות ארצות הברית הפתוחה לצדו של אלקראס.

ב'פורבס' מעריכים את הונה האישי של וויליאמס בכ-400 מיליון דולר, נתון שהופך אותה לאישה העשירה בתבל שבנתה את הונה בעיקר הודות לקריירה ספורטיבית. האמריקאית פעילה כיום הן כמשקיעה – באמצעות חברת 'סרינה ונצ'רס' שבבעלותה – והן כשגרירה של מותגי ענק בינלאומיים.

סרינה וויליאמס (רויטרס)סרינה וויליאמס (רויטרס)

מהפך בדירוג הרוב שייך לנשים

בדירוג הנוכחי שפרסם 'פורבס', נובאק ג'וקוביץ' מדורג במקום השישי בלבד עם הכנסות של 25.8 מיליון אירו. נקודת ציון מעניינת נוספת נרשמה השנה: לראשונה היסטורית, ייצוג הנשים בעשירייה הראשונה גדול מזה של הגברים.

שש טניסאיות נכנסו לטופ 10: וויליאמס (מקום 3), ארינה סבאלנקה (4), קוקו גוף (5), ג'נג צ'ין ון (7), איגה שוויונטק (8) ואלנה ריבאקינה (10), לעומת ארבעה טניסאים בלבד: סינר, אלקראס, ג'וקוביץ' ואלכסנדר זברב (9).

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה