11 שנים אחרי הזכייה באליפות האחרונה שלה, הפועל גלבוע/גליל הייתה רחוקה הערב (חמישי) 40 דקות מזכייה באליפות. שלוש דקות לסיום המשחק השלישי בסדרת הגמר מול מכבי תל איב, כשעל הלוח 3 הפרש בלבד, זה היה נראה ממש בהישג יד. אבל בסוף, כמו שקורה לרוב, הצהובים חגגו אליפות וגלבוע/גליל נותרה רק עם המחמאות.
לאחר המשחק מאמן המפסידה אבישי גורדון אמר: "תמיד אתה חולם ומדמיין כל מיני דברים. אני יכול להגיד ב-100 אחוז שאני גאה קודם כל בדרך ובחזון של חיים, שהוא איש מיוחד. אני רוצה לומר לו תודה על הצ'אנס הזה. ממשיך דרך כל הגב שקיבלנו מראש המועצה, זה יורד לארצי מנכ"ל הקבוצה, כל הצוות המקצועי, גיא שעשה עבודה מדהימה, ג'ורדן מאמן הכושר, איתי, רון הפיזיותרפיסט. כולם. זאת משפחה אחת שלמה. הקהל שגדל ממשחק למשחק ודוחף אותנו כל הזמן.
“אנחנו יוצאים עם תסכול כי זו קבוצה עם תקציב בין הנמוכים בליגה שמתמודדת שווה בשווה עם קבוצות של הרבה מיליוני שקלים. אני רק יכול להיות גאה בדרך, בהתקדמות של השחקנים, באופי, במחויבות שלהם, באהבה שלהם ובתשוקה שלהם למשחק. לא סתם אמרנו שאנחנו משחקים עם הלב, עשינו את זה והתכוונו לזה בכל משחק. יש תחושה שקשה להסביר אותה כי הייתה פה חבורה מיוחדת של אנשים, כדורסלנים טובים מאוד, ועברתי הרבה שחקנים בקריירה ואני יודע מה יש לנו.
אבישי גורדון מוטרד (רדאד ג'בארה)“ג'ו הוא לוחם ו-ווינר, זה מישהו שאתה רוצה לצאת איתו למלחמה. אני בטוח שהרבה שחקנים יתקדמו לקבוצות יותר גדולות. זה היופי של המקום, אתה מתחיל מהתחלה, מביא שחקנים צעירים, ישראלים רעבים, זרים צעירים. זה המקום להיות. מקום מיוחד שמגדל הרבה שנים את הדור הבא של הכדורסל. זו זכות להיות שם. בשבילי זה היה חתיכת הזדמנות, אני עדיין לא מוכן במאה אחוז, אני כל הזמן רוצה ללמוד ולהיות חלק. אני לא מתבייש לזוז לצד ולתת למי שיש את הידע לעזור, מה שחשוב זה הקבוצה והשחקנים. לא יודע מה יהיה שנה הבאה, נראה איך יתקדם. שום דבר לא בוער, צריך ללכת בתהליך. הייתה עונה מיוחדת, נזכור אותה לעוד הרבה שנים. הקבוצה היותר טובה ניצחה, היה חלום וזהו. אני גאה מאוד בשחקנים".
ג'ו תומאסון, שהסתפק ב-8 נקודות, אמר: "עברנו כל כך הרבה כדי להגיע לזה, ואנחנו מאוכזבים מהתוצאה. עשיתי את כל מה שאני יכול. אני חושב שמהמשחק הראשון למשחק השני עשינו התאמות, ביצענו הרבה יותר טוב והרבה יותר אגרסיבי. הם עשו התאמות להיום, הם היו פשוט יותר טובים. אני מסיר את הכובע בפני החברים שלי והצוות המקצועי, נלחמנו עד הסוף כמו כל העונה. אני פשוט גאה בהם וגאה להיות פה. הראינו אופי כל העונה, קרדיט למכבי, הייתה להם עונה נהדרת, אבל אני גאה בעצמי, בחברים שלי ובחדר ההלבשה. אני אוהב את החברים שלי והמאמנים. מכבי היו יותר טובים, שיחקנו לפני 24 שעות, הכדורים היו קצרים קצת, אבל אין במה להתבייש.
צפו: מסע"ת לאחר הזכייה של מכבי ת"א עברנו כל כך הרבה בשלושה חודשים האלה, לא החלפנו שחקנים, לא חיפשנו תירוצים ואין לנו את התקציב הגדול. נשארנו ביחד כל יום, לא התלוננו כשביקשו מאיתנו לשחק עוד משחק נגד חולון, ולשחק משחק אחרי 24 שעות על האליפות. האוהדים יזכרו את הקבוצה הזאת, עשינו דברים שצריך לזכור. להראות רגשות זה חלק מהחיים. אני מודה לאלוהים על מה שאני עושה בכל יום, זה יותר ממשחק בשבילי, בגלל זה אני מראה את הרגשות שלי, אני קורע את התחת שלי כל יום. אני לא יודע מה הצעד הבא. סיימתי את העונה בריא, יש לי קצת פציעות, הצעד הבא זה להכין את עצמי מנטלית לעונה הבאה. אני לא יודע לאן אלוהים יוביל אותי, אני רוצה להתמקד בילדיי, בארוסתי ונתכונן לעונה הבאה.
“לכל אחד מהשחקנים האלה אצלנו יש את הצ'אנס להגיע לרמה הגבוהה. בתחילת העונה לא חשבו שיש לנו שחקנים איכותיים, אבל עשרה חודשים לאחר מכן יש הרבה שחקנים איכותיים כאן. אני אוהב את ההתקדמות של יפתח זיו, יש לו את הצ'אנס להיות אחד הישראלים הטובים, קרי בלאקשיר קורע את עצמו, ג'הייבה פלויד הוא פריק של הטבע. בעוד שנתיים לא יוכלו לעצור אותו. אם אייזיאה בריא הוא שחקן גדול. אף אחד מאיתנו לא בן 28, מחשיבים אותי כוותיק ואני רק בן 27. הוכחנו שאנחנו ברמה גבוהה".