עוד לפני פתיחת משחקי רבע גמר הפלייאוף בליגת ווינר סל בשלישי הקרוב, קיבלה היום (ראשון) מכבי עירוני רמת גן בהתרגשות רבה, את טפסי ההרשמה לליגת האלופות של פיב”א שתפתח בתחילת אוקטובר. הקבוצה תשתלב ישירות בשלב הבתים. 

בעבר שיחקה רמת גן מספר פעמים במסגרת משחקי גביע קוראץ', הפעם האחרונה הייתה בעונת 2001/2002. 22 שנים אחרי שהשתתפה הקבוצה בפלייאוף העליון בליגת העל בכדורסל, החבורה הוותיקה מרמת גן חוזרת למעמד המכובד הזה.

בסמוך לפתיחת עונת המשחקים הנוכחית, 2023/2024 הצהיר יו"ר הקבוצה חן שניידרמן, כי למועדון שתי מטרות מקצועיות העונה, בעונת חזרתו לליגת העל אחרי 13 שנים בליגות האחרות. הראשונה, להגיע לפלייאוף העליון והשנייה, להשיג את הזכות להשתתף בעונה הבאה באירופה. שתי המטרות הושגו, והכל במתווה של ארבעה זרים.

שמוליק ברנר (אורן בן חקון)שמוליק ברנר (אורן בן חקון)

החניכים של שמוליק ברנר שסיימו את העונה הסדירה במקום השלישי (עם מאזן של 18 ניצחונות ו-11 הפסדים), יפתחו בשלישי הקרוב (21:00, בזיסמן) את רבע גמר הפלייאוף נגד אליצור קריית אתא (המדורגת שישית) בסדרת הטוב מחמישה משחקים, שבסיומה תיקבע העולה לחצי הגמר. שתי הקבוצות נפגשו העונה שלוש פעמים. המאזן ביניהן עומד על 1:2 לזכות האורדונים, שמטרתם להשיג ניצחון במשחק הראשון בסדרה ובכך לשמור על הביתיות בהמשך הסדרה.

חן שניידרמן, יו"ר עירוני רמת גן והאיש שעומד מאחורי החזון, אמר בהתרגשות לקראת פתיחת משחקי רבע גמר הפלייאוף: "אנחנו נכנסים לישורת האחרונה של העונה, בשבילה עבדנו קשה מאד עונה שלמה. הבית העליון לא היה מוצלח מבחינתנו. כיוון שידענו שנסיים במקום ה-3, החלטנו בשיקול דעת מבוקר לעשות הכל כדי להכשיר את הפצועים לקראת הסדרות גם על חשבון הפסדים במשחקים".

שניידרמן הוסיף: "זה נכון שעל הנייר אנחנו פייבוריטים מול קריית אתא, נהיה מאוכזבים מאוד אם לא נעפיל לחצי הגמר. יש לנו צוות מקצועי מעולה והרכב שחקנים איכותי, מנוסה ומחוייב. אני סומך עליהם בעיניים עצומות שיעשו כל מה שצריך כדי לנצח את הסדרה ולהעפיל לחצי הגמר. זה יהיה קשה, אבל כבר שברנו הרבה תקרות זכוכית בשנים האחרונות, ואני מאמין שאנחנו יכולים לשבור אחת נוספת".

ריינשרייבר : "הגדרת התפקיד ידועה"
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה