זיו אריה סיים היום את דרכו בהפועל ירושלים, לאחר שביקש להשתחרר מתפקידו על רקע מצבה הקשה של הקבוצה, שמדורגת במקום ה-12 בליגת העל עם 21 נקודות בלבד, נקודה אחת מעל הקו האדום. במועדון נענו לבקשתו של המאמן בניסיון לייצר זעזוע מיידי לקראת המחזורים האחרונים של העונה ולהגדיל את סיכויי ההישרדות, כאשר ליאור זדה יאמן במקומו.
בהודעה הרשמית של הפועל ירושלים נכתב: "הבוקר, בלב כבד, ביקש זיו אריה להשתחרר מתפקידו בהפועל ירושלים לאור מצב הקבוצה. המועדון נענה לבקשתו, במטרה לייצר שינוי מיידי במחזורים שנותרו עד תום העונה. בכך תמה קדנציה יוצאת דופן, הארוכה בכדורגל המקצועני בארץ. 7 עונות בהן חזרה הפועל לליגה הבכירה, רשמה את המאזן הטוב ביותר מאז שנות ה-70 ופיתחה כשרונות צעירים לרוב, בעיקר תוצרת בית. החיבור המיוחד של זיו למועדון היה מעבר למספרים, והקרדיט שלו לא ימחה. תודה, זיו".
הפועל ירושלים קיימה ישיבת הנהלה ביחד עם הוועד המנהל בכדי לקבל החלטות לאחר התפטרותו של אריה. במועדון הוחלט שליאור זדה, עוזר המאמן, יעמוד על הקווים עד לסיום העונה. זדה (48) לקח חלק בבנייה של המועדון לאורך השנים, בגידול הנוער שלנו והוא שימש כעוזר המאמן בארבע העונות האחרונות.
ליאור זדה (יונתן גינזבורג)העזיבה של אריה מסמלת את סיומה של אחת הקדנציות הארוכות והמשמעותיות בכדורגל הישראלי בשנים האחרונות. הוא היה הרבה מעבר למאמן עבור הפועל ירושלים, דמות מרכזית בפרויקט המקצועי והזהות של המועדון, והאיש שהוביל את הקבוצה מהליגה הלאומית בחזרה לבמה המרכזית של הכדורגל הישראלי.
זיו אריה (חג'אג' רחאל)מכתב הפרידה של אריה
אריה עצמו כתב: ״עם הפרופורציה הנדרשת ליומיים שהמדינה שלנו עומדת להיכנס אליהם, ולשנתיים האחרונות שהיא עוברת בכלל, אני חייב לציין שזהו יום עצוב מאוד מאוד עבורי. לא ככה חלמתי שתסתיים התקופה הקסומה שלי בהפועל ירושלים. לעזוב 6 משחקים לפני הסוף נוגד את מי שאני ומה שאני מאמין בו. אבל המועדון מעל הכל, ולתחושתי הסיכויים להישאר בליגה טובים יותר בלעדי מאשר איתי”.
“אני לא אכנס לשמות, מחשש לשכוח מישהו מכל האנשים היקרים שליוו אותי לאורך כל התקופה הזו; אבל אני רוצה להודות מקרב לב לכל קהילת הפועל ירושלים שיוצרת את המועדון האדיר הזה”, הוסיף.
“קיבלתי מהמועדון המון ואני מקווה שהצלחתי גם להחזיר קצת. מהרגע הראשון ועד האחרון פעלתי ביושר ועל פי צו מצפוני האישי והמקצועי למען הצלחת המועדון, וכך אני עושה גם עכשיו. הקבוצה במצב לא אידאלי אולם עדיין תלויה בעצמה ואני מאמין שהשינוי הזה יביא לתפנית המיוחלת ויעזור להשיג את המטרה. אהיה אוהד המועדון עד סוף ימיי, ומי יודע, אולי עוד ניפגש״, סיכם.
"קיבלתי המון מהמועדון, מקווה שהצלחתי להחזיר". אריה (אורן בן חקון)שינה את פני המועדון
אריה החל את דרכו כמאמן במחלקות הנוער של מכבי תל אביב ובהמשך עבר גם לכדורגל הבוגרים. את הפריצה הגדולה שלו עשה כשהגיע להפועל קטמון ירושלים ב-2019, ובהמשך הוביל את המועדון, ששינה את שמו להפועל ירושלים, לעלייה לליגת העל ב-2021 לאחר 21 שנות היעדרות.
בשנים שלאחר מכן הצליח לייצב את הקבוצה בליגה הבכירה ואף להוביל אותה להישגים מרשימים, כולל העפלה לפלייאוף העליון ומקומות בצמרת הביניים, תוך שילוב שחקנים צעירים ובניית סגל תחרותי למרות תקציב מוגבל יחסית.
כעת, כשהקבוצה שוב נאבקת בתחתית ונמצאת במרחק נגיעה מהקו האדום, בחר אריה לקחת אחריות ולפנות את מקומו. למרות הסיום הלא פשוט, המורשת שלו בהפועל ירושלים ברורה, הוא היה האיש שהחזיר את המועדון לליגת העל, בנה יסודות מקצועיים יציבים והשאיר חותם עמוק שיישאר גם אחרי עזיבתו.