הישג מרשים לספורט הישראלי נרשם היום (שני) כאשר נדב רייסברג השתתף בטור המיתלוגי, הרון אלפס הידוע גם בשם טור דופינה, וסיים במקום השמיני והמכובד, מה שגם הקנה לו את חולצת הנקודות של הרוכב המהיר באחד המרוצים האיכותיים בעולם.

התוצאה היתה על הלוח - מקום שמיני אדיר - ואחר כך גם על הפודיום כשהוא לבוש בחולצה הירוקה, חולצת הנקודות היוקרתית אותה הוא השיג במאמץ אדיר על פני כמעט 6 שעות ו-234 ק״מ, השלב הארוך ביותר בטור.

זו הפעם הראשונה שרוכב ישראלי משיג את החולצה הזו בטור באיכות כזו, ובאותה נשימה גם בפעם הראשונה שרוכב ישראלי שאינו ספרינטר משיג תוצאה כה איכותית במרוץ ברמה הזו. עד כה, חבריו לקבוצת האופניים NSN, עודד קוגוט ואיתמר איינהורן השיגו מיקומים גבוהים יותר (4 וחצי) אבל הם הראשונים שיודו שמעולם לא עמדו במבחן כה מפרך כפי שעמד בו נדב רייסברג היום, ששבר עוד תקרת זכוכית עבור ספורט האופניים הישראלי. 

נדב רייסברג (ספרינט סייקלינג)נדב רייסברג (ספרינט סייקלינג)

הדרך שעשה זאת לא יכולה להיות מרשימה יותר. הוא נלחם בציפורניים יותר משעה כדי להבטיח את מיקומו בבריחה, והוציא לפועל בצורה מושלמת תכנית להשיג תוצאה חסרת תקדים מבחינתו ואת החולצה הירוקה.

נדב רייסברג נראה חיוור מתשישות אבל זרח מגאווה כאשר תיאור את הופעתו: “עשיתי הכל להגיע לבריחה. זו הייתה שעה קשה של אין ספור ניסיונות עד שזה קרה. ידעתי כבר אז שאם אקח את הספרינט ביניים ואשיג את  הטופ עשר בסיום אוכל לקחת את הירוקה, והשגתי את זה… אין לי מלים להביע עד כמה אני שמח ומאושר”.

נדב רייסברג תשוש (ספרינט סייקלינג)נדב רייסברג תשוש (ספרינט סייקלינג)

ללבוש חולצה ירוקה במירוץ מיני טור דה פראנס? לא יכול להיות יותר מאושר וגאה ממני. וכן, זה היה מאמץ עליון. בחיים לא חפרתי יותר עמוק. אבל ברגע שאתה חולם הכל אפשרי". לפני שעלה לפודיום ששודר בכל אירופה ביקש להעביר מסר: |אני יודע מה אתם עם ישראל עוברים עכשיו שם בבית, אז החולצה הזו היא עבורכם”.

זהו טור ארוך במיוחד שנוצרו לו עוד שישה שלבים. מחר צפוי שלב נגד שעון קבוצתי , אבל מחרתיים יזנק נדב עם החולצה הירוקה על כתפיו לראשונה בקריירה שלו.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה