הפועל חולון הפסידה אמש (שני) למכבי תל אביב במסגרת המשחק הראשון של סדרת חצי הגמר של ליגת העל בתוצאה 107:93, כאשר במועדון אמרו לאחריו: "לקבל 60 נקודות במחצית הראשונה זה יותר מדי". למעשה, שתי הקבוצות היו בערב התקפי נהדר, ששוחק מול יציעים ריקים, ובסופו של דבר הסגולים נקלעו לפיגור של 1:0 בסדרה, שתמשיך ביום רביעי הקרוב בהיכל הטוטו שבחולון. בסופו של דבר, הרבע הראשון והאחרון היו החזקים יותר של מחזיקת הגביע מול חולוניה.
"התקפית עשינו עבודה טובה", הוסיפו במועדון. אחוזי הקליעה, כמות השלשות והדרך שבה השחקנים חלקו את הכדור, היו בסך הכל המשך של יכולת התקפית טובה ובסביבת הקבוצה הודו: "אנחנו מצליחים להמשיך להוציא לפועל בצורה טובה, אבל אנחנו לא יכולים לנצח אותם בקצב הזה". קצב הנקודות היה גבוה במיוחד, כפי שהתוצאה הסופית, 107:93, הראתה, והפועל חולון לא יכולה הייתה לעמוד בקצב החלפת הסלים. במועדון הרגישו שהמחצית הראשונה נתנה להם ביטחון והכניסה אותם לשטף.
הבעיה הכי גדולה של חולוניה אתמול הייתה תמיר בלאט וגבריאל איפה לונדברג. "לתת לשני הרכזים שלהם לקלוע 41 נקודות ו-20 אסיסטים זה לא משהו שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו, אנחנו צריכים לעשות עבודה יותר טובה בעניין הזה", הבהירו במועדון לקראת המשחק השני בסדרה, שייערך מחר. במועדון ציינו את העובדה שכלל שחקני הקבוצה הגיעו מרוכזים עד כמה שאפשר בהתחשב בנסיבות ובמיוחד הזרים: "לא נתנו לרעשי הרקע מסביב להשפיע".
דארין גרין ג'וניור (קרדיט: ליגת ווינר סל, עודד קרני )הסגולים כבר מביטים לעבר המשחק הבא ומסכמים: "נצטרך לתקן את הדבר הזה במשחק השני, משחק חדש אצלנו בבית עם קהל. נקווה שנשווה את הסדרה ביום רביעי כדי להרוויח עוד משחק בית ולמצות בצורה טובה את הפוטנציאל שיש לנו".
פרדראג קרוניץ', מאמנה של חולוניה, אמר לאחר המשחק: "משחק פלייאוף קשה, האינטנסיביות שלהם הייתה גבוהה. כדי לנצח כאן צריך לשחק הגנה טובה יותר ממה ששיחקנו במחצית הראשונה. הם קבוצה חזקה, ובמחצית השנייה שיחקנו הגנה טובה יותר, אבל לא מספיק טובה כדי לנצח. אני לא הייתי מרוצה מהמחצית הראשונה, אפשרנו להם לקלוע יותר מדי. אמרתי לשחקנים שלי בחדר ההלבשה שקלענו מספיק בהתקפה, אבל שצריך לשחק הגנה טובה יותר כבר במשחק השני, ונעשה את זה. כל השחקנים התאמנו, ואני מכבד אותם. הם באו מוכנים לאימון וגם למשחק, אני אוהב את זה בהם. ראינו וידאו באולם, ניסינו להישאר בפוקוס בעבודה שלנו".
פרדראג קרוניץ' (קרדיט: ליגת ווינר סל, עודד קרני )קוויון טיילור, שסיים את המשחק עם 19 נקודות 3 ריבאונדים ו-4 אסיסטים, הוסיף: "עם האוהדים שלנו זו סיטואציה שונה, אבל אין תירוצים. צריך לעלות ולשחק. ברביעי עם האוהדים שלנו יביאו לנו אנרגיות, אבל אנחנו צריכים לשחק הגנה יותר טובה ולקחת ריבאונדים. נצטרך להשוות את הקשיחות שלהם, אנחנו צריכים לבוא כאנדרדוג ולנצח אותם באינטנסיביות ובאגרסיביות. זה מה שהם הביאו לשולחן, ואם נשחק התקפה טובה כמו אתמול, אז נוכל להיראות טוב יותר".