במכבי חיפה מעדיפים לקחת את הזמן שלהם ולבחון היטב ובציציות כל זר שיוחתם השנה בקבוצה, זאת בעיקר בשל העובדה שבצוות המקצועי של הקבוצה בראשות ליאור רפאלוב וברק בכר, שואפים שיהיו הפעם אפס טעויות בבחירת הזרים. מדובר אמנם בשלושה זרים בלבד שחיפה רוצה להביא, כאשר העדיפות הראשונה היא לבלם וקשר ‘10’, אבל כאלה שיהיו הפעם חייבים לשדרג את הקבוצה.
רק לאחר מכן, אצל הירוקים יתמקדו בהחתמת חלוץ המטרה הזר, שאמור להחליף את טריבונטה סטיוארט, זאת בהנחה שתימצא לחלוץ קבוצה מעבר לים: “אחרי השנתיים האחרונות, אין מקום לטעויות בבחירת הזרים. מדובר בהחלטות שישפיעו על הקבוצה וזה לגיטימי שלוקחים את הזמן, מה עוד שאין לנו את אירופה ויש מספיק זמן כדי לבחור את הטוב ביותר מבחינתנו”, אמרו בחיפה.
מי שנכנס לעבוד במרץ רב יחד עם הצוות הקיים הוא עוזר המאמן החדש, דוד מרטן, שאימן בשנים האחרונות בליגה הלאומית: "מדובר באיש מקצוע עם מלא ידע, חרוץ, אחד שהגיע לעבוד ונראה שהוא, יחד עם בכר ורפאלוב, יהיו שלישייה מאוזנת ויעבדו בצוותא מתוך רצון וידיעה שהקבוצה חייבת להחזיר לעצמה את ההגמוניה בכדורגל, מה עוד שברק בכר מגיע השנה חדור מטרה יותר מאי פעם להצליח", הוסיפו בקבוצה.
דוד מרטן (שחר גרוס)מכבי חיפה תחל בשבוע הבא את אימוניה. יש סימני שאלה גדולים לגבי עתידם של לא מעט שחקנים שאינם בתוכניות המקצועיות, שמתוקף החוזים שלהם יתחילו להתאמן ויעזבו תוך כדי תנועה לפני היציאה למחנה האימונים ואחרי המחנה. אחד השחקנים שכרגע יש סימן שאלה גדול לגביו ולגבי השאלה האם ייצא למחנה הוא פדראו, שמצבו הרפואי יתברר סופית עם חזרתו לארץ. בכל מקרה, ההערכה הבסיסית היא שהבלם הברזילאי לא יהיה בסופו של דבר בסגל הקבוצה וזאת גם הסיבה בגללה מחפשים במועדון בלם זר איכותי.
סוגיית השוער השני אמורה להיפתר בשבוע הבא וזאת לאחר שמכבי חיפה תחכה להחלטתו הסופית של שריף כיוף האם ברצונו לעזוב לטובת הפועל רמת גן של מסאי דגו, איתה יש לו סיכום עקרוני, או להישאר בקבוצה. אם כיוף יעזוב, הצוות המקצועי יצטרך למצוא שוער שני לגיאורגי ירמקוב, שעל פי כל הסימנים ימשיך בעונה הקרובה בירוק ויחתום על חוזה חדש לשלוש השנים הקרובות.