בצל ההחלטה הדרמטית שנחשפה ב-ONE ואשר נמסרה אתמול (ראשון) באופן רשמי לקפטן דולב חזיזה שהוא אינו בתוכניות המקצועיות, במכבי חיפה פועלים מאחורי הקלעים לטובת חיזוק הקבוצה כאשר במועדון מחכים לתשובתו של הבלם ראדיניו באלקר באשר לצירופו לקבוצה. באלקר בן ה-27 הגיע לישראל להתרשמות ושיחות עם ראשי המועדון.

ל-ONE נודע שבאלקר לן בתל אביב במשך שלושה ימים, עזב את הארץ ועכשיו הכדור בידיים שלו והוא אמור כאמור להחזיר תשובה אם הוא מעוניין ורוצה לשחק בארץ. חרף הפציעות שהיו מנת חלקו של הבלם בעבר בקרסול וברצועת הברך מהם התאושש, בחיפה משוכנעים שלא מדובר במשהו שצריך למנוע את צירוף את הבלם.

באלקר בן ה-27, שמתנשא לגובה של 1.93 מטר, משחק בהאדרספילד ובנבחרת סורינאם בה משחק אקס מכבי חיפה צ'ירון שרי. באלקר החל את דרכו באלמר סיטי ההולנדית, שם עלה לבוגרים לפני שעבר לכרונינגן בקיץ 2021 בהעברה חופשית. ההולנדים מכרו אותו ב-1.3 מיליון אירו להאדרספילד ב-2024 והוא חתום בה עד קיץ 2027. שוויו המוערך הוא 550 אלף אירו, כך לפי ‘טרנספרמרקט’. בעונה החולפת הוא כבש שער אחד ובישל שער נוסף ב-29 משחקים בהאדרספילד.

ראדיניו באלקר (IMAGO)ראדיניו באלקר (IMAGO)

העומס בקישור הוביל לפרידה מחזיזה

שיחת היום בקרב שחקני מכבי חיפה שיגיעו היום לבדיקות רפואיות תהיה מן הסתם ההחלטה להשתחרר מדולב חזיזה שאמור היה לסיים חוזה בקיץ הבא. חזיזה, באמצעות סוכנו גלעד קצב, יצטרכו לשבת עם ראשי מכבי חיפה כדי לדון על תנאי שחרורו שכן השחקן מחזיק חוזה מעורך של 350 אלף דולר. עם צירופם של שחקנים דוגמת יאיר מרדכי וירין לוי, נוצר עומס של שחקני קישור וכנפיים והמגמה היא לרענן את השורות, מה שהוביל בין היתר להחלטה לשחרר את חזיזה.

מי שזומן להגיע לפתיחת האימונים הוא גוני נאור. הקשר שב מחצי עונת השאלה בלאריסה היוונית איתה ירד ליגה, וכעת הוא ינסה להרשים מחדש את ברק בכר על מנת להשתלב בקבוצה. שניים שלא זומנו הם צמד השחקנים הזרים קסנדר סברינה ומתיאס נהואל, ששבו מהשאלות גם כן, ולא נמצאים בתוכניות הקבוצה.

המגן ינון פיינגזיכט עלה השבוע על שולחן הניתוחים בעקבות הפציעה שעבר בשלהי העונה הקודמת ברצועה הצולבת ואמור לעבור תהליך ארוך של החלמה בדומה לחברו לקבוצה פייר קורנו.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה