רואי הסינג, מנכ"ל מכבי תנועה עולמית, התארח ב"שיחת היום" והתייחס להכנות האחרונות לקראת פתיחת המכביה. הסינג דיבר על היקף האירוע, המשלחות הרבות שיגיעו והחשיבות של המשחקים בחיזוק הקשר בין יהדות התפוצות למדינה.
מה אתה אומר על המכביה?
”קודם כל איזה כיף שיש אירוע ספורט שמשודר בשעות נורמליות, בניגוד למונדיאל. זה האירוע הכי גדול בספורט שהיה פה מאז 7 באוקטובר. זה הזמן הנכון לקיים את המכביה ואנחנו נרגשים שהספורטאים היהודים מגיעים להתחרות פה”.
פעם היו באים ספורטאים ענקיים, איזו מכביה תהיה השנה מבחינה ספורטיבית? זה יהיה אירוע חברתי או אירוע ספורטיבי?
”אני חושב שהשנה זה יהיה יותר אירוע חברתי ופחות חזק מבחינה ספורטיבית. אנחנו נעזרים בהרבה גורמים בשביל לקיים את האירוע, העלות של האירוע מתקרב ל-200 מיליון שקלים ועדיין אנחנו שמחים להביא לכאן ספורטאים ואנשים שמגיעים ולחזק את הקשר עם יהודי התפוצות”.
“מזמין את כל הישראלים להגיע למכביה”
מה אתה יכול לספר על טקס הפתיחה?
“טקס הפתיחה יהיה באצטדיון טדי, תהיה חגיגה גדולה. אנחנו מביאים הרבה דמויות שיקדמו את הספורט הישראלי”.
דיברת על התרומה למדינה, כשהאנשים מגיעים לפה מה את שומע?
”הם נרגשים לבוא, אנחנו גם עושים להם סיורים שקשורים ל-7 באוקטובר ומראים להם את מה שקרה פה, אני מזמין את כל הישראלים להגיע למכבייה סיטי, תבואו תיהנו מספורט ותתמכו בספורטאים היהודים”.
איזו מדינות שולחות הכי הרבה ספורטאים?
”כרגיל ארצות הברית היא הנציגה ששולחת הכי הרבה אחרי ישראל, אבל גם הדרום אמריקאיות מביאה כמות של אנשים, בעיקר ארגנטינה, ברזיל, קולומביה ואורוגוואי”.
מי מעביר את הלפיד?
“אביתר זיתוני נכה צה”ל שנפצע בשבעה באוקטובר יעביר לשני שחקני כדורגל, מנשה זלקה הלוחם שכמובן משרת אותנו ואנחנו צריכים להציע לו גם על פועלו במגרש וגם מחוצה לו, ביחד עם שרן ייני שהענקנו לו את הזכות על היותו קפטן מכבי תל אביב שפרש, הם מעבירים את הלפיד לאופיר שחם שהייתה חלק ממדליית הכסף של הנבחרת ההתעמלות האומנותית באולימפיאדה בפאריס ואחרונים חביבים, היא מעבירה את זה לענבר לניר הג’ודואית שזכתה במדליית כסף ולאסף יסעור”.