הסיטואציה עם ים מדר ב-24 השעות האחרונות לא רק שלא נרגעת ולא שומרת על הסטטוס קוו, אלא רק הופכת למעניינת יותר ויותר. כזכור, מאירועי היומיים האחרונים: מדר סירב להצעת הארכת חוזה על סך 12.5 מיליון דולר לחמש שנים, ניהל מגעים מול הפועל תל אביב על חוזה חדש כאשר דרישתו עומדת על 3.6 מיליון אירו לפני בונוסים ותנאים נוספים פר עונה, קיבל הצעה ממכבי תל אביב ובסופו של דבר, כחצי שעה לפני תום הדד ליין בחוזהו, ניצל את אופציית היציאה מהחוזה, זאת לאחר בעלי הפועל תל אביב עופר ינאי אמר כי אם השחקן ייצא מחוזהו, הסיפור שלו בהפועל נגמר. לצד זאת, בהודעת המועדון בהפועל תיארו דווקא כי עשו את הכל כדי שמדר יישאר.
האדומים הבטיחו לו לדבריהם תפקיד גדול יותר ומרכזי יותר מאשר בשנה שעברה, שדרוג כלכלי בנוסף למקצועי ואף רגע לפני תום הדד ליין, גילי רענן, מבעלי הקבוצה, הרים את ההצעה ל-2.75 מיליון דולר לעונה, אך כאמור, למרות כל אלו ופגישות עם עופר ינאי והמאמן דימיטריס איטודיס, השחקן עדיין בחר לנצל את אופציית היציאה, אך כאמור, בהודעת המועדון לא היה אזכור לכך שממשיכים ממנו הלאה, אלא שימשיכו לבנות את הקבוצה שתייצג את הערכים שלהם ותיאבק על כל התארים, כלומר לפחות על פי הטקסט נראה שהשאירו פתח כלשהו.
בתוך כך, מכבי תל אביב הציעה לגארד שכר של 1.8 מיליון דולר לעונה וזהו גם השכר שהוא אמור היה להשתכר בשנה הבאה אצל סגנית האלופה בשנתו האחרונה בחוזה. אצל האדומים בטוחים כי יש סיפור גדול הרבה יותר מאחורי הקלעים ולא מבינים כיצד השחקן יכול לסרב להצעה שגבוהה בכמיליון דולר מזו של יריבתה העירונית. יתרה מכך, אצל הפועל תל אביב יש גם את מי שבטוח שהוא לא יהיה גם אצל הצהובים, אך בנוסף הם גם מאמינים כי הוא מחזיק בהצעה באזורי החיוג של דרישותיו.
ים מדר (חגי מיכאלי)באירופה מדברים על הצעה מהמכללות וייתכן יש למדר הצעה חדשה משם, שאמורה להשאיר אותו עם הסכום אותו דרש מהפועל תל אביב. לצד זאת, במכבי תל אביב ממש לא ממהרים לצאת בהצהרות ובימים האחרונים גם הבהירו שאין בכוונתם לשלם את הסכומים באזורי החיוג הללו, הרי עלות של חוזה כזה היא כפולה, עצם היותו שחקן ישראלי, כך שחוזה של 2.75 מיליון דולר לעונה מתורגם לעלות מעביד של 5.5 מיליון דולר וחוזה של 3.6 מיליון אירו לעלות מעביד של 7.2 מיליון דולר וכן הלאה, והדבר כמובן לפי עמלות ותנאים נוספים. אלה סכומים שבהם בהחלט אפשר להביא אפילו שני שחקנים בדרגת איכות טובה מאוד.
הכוח הוא כמובן אצל נציגו של מדר, סוכן העל מישקו רזנאטוביץ’, שעובד בארץ עם רוני לופו. הכוח בידיו של הסוכן הסרבי הוא עצום, שכן שני הרכזים הכי טובים בארץ, ים מדר ותמיר בלאט, מיוצגים שלו, כאשר הגארדים שכרגע מתקרבים לדרגת האיכות הזו כלל לא נמצאים בארץ, הרי הם ב-NBA ובמכללות.
ים מדר מול תמיר בלאט (רועי כפיר)עם כל הכבוד לשאר הגארדים הישראלים (ויש כבוד), הם לא מביאים עמם את הרזומה של השניים המוזכרים מעלה. למעשה, הפערים מהבחינה הזו פשוט עצומים. כל אחד מהם בנפרד, ובטח ששניהם יחד, יכולים לשנות את מאזן הכוחות, שדי ינעל את ליגת העל לשנים קדימה. כיצד כל הסאגה הזו תיגמר? נדמה שמוקדם מדי לדעת, אך השוק בוער וסוער מתמיד ובפעם המי יודע כמה הימים הקרובים יהיו קריטיים, כאשר נראה שכל האופציות על השולחן.