בן שרף ועמנואל שארפ סיפקו מפגש מסקרן בליגת הקיץ של ה-NBA, אך בסיומו הייתה זו סקרמנטו שחגגה ניצחון דרמטי 76:79 על ברוקלין, בזכות שלשת ניצחון של ניק קליפורד חמש שניות לסיום.
שרף, שקלע 10 נקודות והוסיף חמישה ריבאונדים במדי הנטס, מצא את עצמו במרכז האירוע המכריע של המשחק. כחצי דקה לסיום, כשהכדור היה בידיו, הוא חדר לסל ונראה כי עמנואל שארפ ביצע עליו עבירה, אך השופטים בחרו שלא לשרוק. מיד לאחר המהלך שרף תפס את ראשו בתסכול, ובצילומי ההילוכים החוזרים נראה כי בהחלט הייתה לו סיבה להרגיש מקופח.
העימות הישראלי הסתיים בחיוך של שארפ
במקום שברוקלין תגיע לקו העונשין, הכדור עבר לצד השני, ושניות לאחר מכן ניק קליפורד העניש עם שלשה גדולה שקבעה את תוצאת המשחק והעניק לסקרמנטו ניצחון במשחק הפתיחה של הקבוצה בליגת הקיץ בקליפורניה.
עמנואל שארפ, שהיה זה שנאבק עם שרף במהלך השנוי במחלוקת, סיים משחק טוב עם 13 נקודות ושתי חטיפות, בעוד חברו החדש לקינגס, דריוס אייקאף ג'וניור, שנבחר במקום השביעי בדראפט האחרון, הוביל את המנצחת עם 25 נקודות, לצד שני ריבאונדים וארבעה אסיסטים. קליפורד תרם 14 נקודות, ארבעה ריבאונדים ושלושה אסיסטים.
בצד של ברוקלין, יגור דיומין בלט עם 23 נקודות ושבעה ריבאונדים, בעוד שרף סיים כאמור עם 10 נקודות וחמישה ריבאונדים והציג לא מעט ניצוצות, אך ירד מהמגרש עם תחושת פספוס גדולה בעקבות ההחלטה השנויה במחלוקת של השופטים ברגעי ההכרעה.
המשחק עצמו היה מלא תהפוכות. ברוקלין כבר הוליכה ב-18 הפרש במהלך הרבע השני ואף פתחה יתרון של 10 נקודות פחות משבע דקות לסיום, אך סקרמנטו חזרה עם ריצת 6:19 עד לסיום. לאורך המשחק נרשמו שש פעמים שוויון ועשרה חילופי יתרון, כאשר הקינגס נהנו גם מיתרון משמעותי באיבודי הכדור – תשעה בלבד לעומת 20 של הנטס.
כבר הלילה יחזרו שתי הקבוצות לפרקט: ברוקלין תפגוש את מילווקי, בעוד סקרמנטו תתמודד מול קבוצת ליגת הקיץ של גולדן סטייט.