גם בגיל 39 נובאק ג’וקוביץ’ לא עוצר. הסרבי עלה אתמול (ראשון) לרבע גמר ווימבלדון אחרי שניצח 6:7 (6), 3:6, 6:3 ו-3:6 את רומן סאפיולין, ובסיבוב הבא מצפה לו מפגש עם פליקס אוז’ה אליאסים. טניסאי העבר, אנדי רם, התארח בתוכנית "שיחת היום" של ONE, ניתח את היכולת של המדורג שני בעולם ושיתף גם בעשייה המבורכת שלו מחוץ למגרש.

אנדי, תראה מה ג'וקוביץ' עושה בגיל 39. אתה היית יכול לתת עוד 15 שנה. "תאמין לי, איזו טעות שפרשתי".

כמה כסף אספת בנסיעה האחרונה? כמה אתה מביא כל שנה לטניס בישראל?
"עכשיו הצלחתי להביא הרבה. כל שנה אני מביא כמה מיליונים, כמובן בעזרתם של עמותת וראייטי. בסוף זה הולך לחינוך של ילדים ולמרכזי הטניס, וזה הכי חשוב".

מה אתה אומר על התופעה שנקראת נובאק ג'וקוביץ'?
"קודם כל אני לא מופתע. עד לפני שנתיים הוא בא באווירה של לזכות בעוד תארי גראנד סלאם, ואז באו יאניק סינר וקרלוס אלקראס והבנו שזה כנראה לא יקרה יותר כמו פעם. ודווקא עכשיו, כשהוא משחק משוחרר, זה פשוט כיף. בגיל הזה אנחנו פשוט נהנים לראות אותו משחק, נהנים עדיין מהדור שלו.

נובאק גנובאק ג'וקוביץ' (IMAGO)

“אפילו רפאל נדאל אמר שהוא האגדה הכי גדולה בדור הזה. אני לא חושב שהוא כרגע טוב יותר מסינר או אלקראס, אבל הוא כן טוב יותר מהשאר. פשוט תענוג לראות איך הוא שומר על הגוף שלו – הוא מוותר על תחרויות בשביל לבוא בשיא בזמן הנכון".

לאיפה הוא יכול להגיע בווימבלדון לדעתך?
"ברגע שאתה מגיע לרבע הגמר אתה יכול גם לזכות. ככה זה גם בכדורגל במונדיאל, וראינו את זה גם בשנה שעברה. בשלב הזה הכל יכול לקרות".

ומה התחושה שלך לגביו השנה?
"התחושה שלי היא שבחצי הגמר הוא יפסיד".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה