מכבי חיפה נמצאת כעת בעיצומו של מחנה האימונים, בקבוצה מהכרמל יצאו מרוצים לאחר הניצחון 1:2 על דאנדי הסקוטית במשחק ההכנה הראשון, ובמיוחד מהתרומה של שחקני הרכש החדשים. מי שמעורר עניין מוגבר אצל הירוקים הוא שחקן הרכש הטרי ביותר, ברוניניו, שהצטרף למחנה באיחור והתייצב היום (שני) לריאיון ראשון במדי הקבוצה. 

הברזילאי פתח את דבריו: “קוראים לי ברונו רוברטו פריירה דה סילבה, או ברוניניו או ברוני. אני מאוד שמח להיות פה. אני חושב שזו הזדמנות גדולה עבורי, וכולם קיבלו אותי יפה מאוד. אני מאוד מרוצה מהשלב החדש הזה בחיים שלי. כשקיבלתי את הפנייה הראשונה, אני מודה שלא הכרתי את המועדון, אבל כשהלכתי לחקור ולבדוק על ההיסטוריה של מכבי חיפה ועד כמה המועדון הזה שאפתן, זה עורר בי עניין להגיע. כבר מחלון ההעברות הקודם רציתי לעשות את הצעד הזה בקריירה שלי, ואני מאוד שמח שהצלחתי לעשות אותו עכשיו”.

“אוהב לכדרר ולתקוף, יכירו אותי דרך המשחקים”

כאשר נשאל על הציפייה למפגש הראשון עם הקהל, ברוניניו לא הסתיר את ההתרגשות: “אני מאוד נרגש להכיר לא רק את האוהדים שלנו, אלא גם את האנשים בחיפה שבאמת אוהבים כדורגל. אני מחכה בקוצר רוח ליום הזה. אני חושב שהאוהדים יוכלו להכיר אותי טוב יותר במהלך המשחקים. אני שחקן שאוהב מאוד לכדרר, אוהב לתקוף, אבל אני חושב שזה יבוא לידי ביטוי יותר במהלך המשחקים.

ברוניניו, במעמד החתימה (האתר הרשמי של מכבי חיפה)ברוניניו, במעמד החתימה (האתר הרשמי של מכבי חיפה)

“אני מאוד נרגש כבר לערוך את הבכורה שלי. אני זוכר שצפיתי במשחק של מכבי נגד פ.ס.ז', ואני זוכר את מסי וניימאר משחקים, ואת הקהל מעודד ומריע המון. פשוט לא ידעתי אז שמדובר באותה הקבוצה! אבל אחרי שגיליתי, זה עשה אותי אפילו עוד יותר נלהב להגיע”.

“יום לא טוב להיות ברזילאי”

על מכשול השפה ענה שחקנה החדש של חיפה: “אני מבין אנגלית די טוב, אבל לצרכים רשמיים אני עדיין מעדיף לדבר פורטוגזית ומעדיף שיהיה איתי מתורגמן. אבל ביום-יום, אני מסתדר באנגלית ומצליח להבין את כולם מצוין”. בהתייחסות להדחה של ברזיל מהמונדיאל, ענה הברזילאי בתסכול: “היום זה לא יום טוב להיות ברזילאי, אבל סבלנות, צריך להחזיק מעמד”.

ברוניניו (האתר הרשמי של מכבי חיפה)ברוניניו (האתר הרשמי של מכבי חיפה)

“הזמן לחזור להניף תארים”

ברוניניו סיכם: “אהבתי מאוד את ההגעה שלי, כולם קיבלו אותי יפה מאוד. אפילו קצת יותר טוב ממה שדמיינתי. כולם מאוד קשובים ומסבירי פנים, עוזרים לי המון, ואני מרוצה מכולם. אני מאמין שמעצם היותו מועדון כל כך גדול, וכזה שלא זכה באליפות כבר כמה שנים, אני מאמין שזה יכול להיות הרגע לחזור ולהניף תארים. אבל אני חושב על לעשות זאת דרך משחקים טובים, ולהגיע כמה שיותר רחוק בכל המסגרות”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה