אירוע אלים התרחש אתמול (חמישי) בלרנקה, כשעה לפני פתיחת משחקה של בית”ר ירושלים מול א.א.ק לרנקה במסגרת מוקדמות הקונפרנס ליג, כאשר מספר אוהדי הקבוצה הותקפו סמוך לאצטדיון.

על פי עדויות שהגיעו מהמקום, קבוצת אוהדים המזוהה עם לרנקה התנפלה על אוהדי בית”ר שהיו בדרכם לאצטדיון. כתוצאה מהאירוע נפצעו מספר אוהדים, חלקם ספגו חבלות בפנים.

“אוהדים של לרנקה תקפו אותנו. יש לנו אוהדים מדממים”, סיפרו אוהדים שנכחו במקום. עוד הוסיפו: “אוהדי לה פמיליה בכלל לא היו איתנו, הם כבר נכנסו לאצטדיון כדי לארגן את העידוד. האוהדים שלנו חטפו מכות בכניסה למגרש, לא יודע אם יש קשר לפרו פלסטינים, היה בלאגן גדול”.

כוחות משטרה ואבטחה הוזעקו למקום כדי להשתלט על האירוע ולהפריד בין הצדדים. בשלב זה לא ברור אם נעצרו חשודים בתקיפה. בבית”ר עוקבים אחר ההתפתחויות ומקווים כי האירוע לא ישפיע על ההיערכות למשחק. 

האירוע האלים במגרש החנייה בסמוך לאצטדיון הסתיים בעצור ישראלי ושני אוהדי בית״ר פצועים שלא נזקקו לטיפול נמרץ רפואי וטופלו במקום. 6 עצורים קפריסאים, פצוע אחד קפריסאי.

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, התייחס לאירוע: “אני מגנה בחריפות את גילויי האנטישמיות והאלימות נגד אוהדי בית”ר ירושלים בקפריסין. מדובר באירוע חמור שממחיש שוב כי האנטישמיות כלפי ישראלים ויהודים מרימה ראש גם באירופה. אני קורא לכלל הישראלים השוהים בחו”ל לגלות ערנות ולהישמר. מצפה מהרשויות בקפריסין לפעול בנחישות נגד הפורעים ולהבטיח את ביטחונם של הישראלים”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה