לאחר הגשת כתב האישום של ההתאחדות לכדורגל אל עירוני טבריה בכל הקשור לפרשת העירויים, ראש מערך ההסברה של ההתאחדות, שלומי ברזל, עלה לתוכנית “שיחת היום” של ONE, על מנת לדבר על כך.
העמדה חמורה של טבריה לדיןההתאחדות לכדורגל עד עכשיו שתקה, מה אתה אומר על הנושא?
“אנחנו חשבנו שטבריה תעשה כל טעות אפשרית והיא גם עשתה טעות. בעולם הדימויים, דג שנלכד ברשת מתחיל לפרפר, עושה הרבה תנועות לא נכונות ומעמיק את המצב שהוא נקלע אליו. היא רק עזרה להעמיק את כתב האישום כשהיא פרסמה דברים בכל מקום. זה מרגיש כמו ארגון שמנסה לשמור על חיילים שלו שהכל בסדר ושאין שום דבר בתום לב ובסופו של דבר מקבל עונש חסר תקדים בתולדות הכדורגל הישראלי הורדה של 14 נקודות, הודאה מלאה בכל מה שעשו, קנס עצום, איסור העברות בינואר והרחקה של בעל תפקיד, מיקי ביתן, לשבע שנים מהקבוצה, מה שכמובן לא קורה. זה כמו שיגידו שיוציאו אותם להורג ואז אם לא יוציאו אותם להורג הם יגידו ‘ניצחנו’.
“באופן המלוכלך ביותר, טבריה מנסה להטיל דופי בדין (פרגר) החוקר. הוא היה נחמד מדי לעיתים, החקירה מלווה כל הזמן על ידי תובע ההתאחדות, טבריה מנסה לקחת רסיסים של מידע ולנפח אותם. תובע ההתאחדות ישב עם אדם אחד בלבד, העד שהגיע למשרדו של התובע, זה אגדות שלא נבראו, ברמה הכי מביכה בעולם. ניסו לשכנע את בית הדין העליון שהחקירה מזוהמת, זה לא הגיוני אם העניינים עוד לא התבררו בבית הדין. אנחנו איבדנו את התמימות לגבי טבריה והבנו עם מי יש לנו עסק. גם חוסר היכולת של טבריה להבחין בין הסוכנות לסימום לבין ההתאחדות לכדורגל, בעיני מטריד”.
שלומי ברזל (איציק בלניצקי)הם טענו שבגלל ג’קי בן זקן נפתחה הפרשה.
”כמה פעמים בקריירה בתפקיד שלי אתם פניתם אליי עם מידע, האינטרס של מוסר המידע הוא לא רלוונטי בכלל, מה זה משנה אם זו הייתה אשדוד, קבוצה אחרת או פלוני אלמוני? העיקר שבודקים ורואים שיש דברים או אין דברים, זה לא משנה מי מסר את המידע למי. עם כל הכבוד דין הוא חוקר, חוקר מצוין שמיישם את המדיניות של ההתאחדות לכדורגל ושינו זוארץ, ומנסה לנקות כל מה שאפשר לנקות. אנחנו רוצים לבדוק ולנקות ככה שכל קבוצה וכל מאמן יילחמו כשהכל הוגן ומוכרע על הדשא. בסופו של יום, יבוא בית הדין ויחליט מה מספיק להרשעה ומה לא”.
אתמול קלמנזון התראיין פה בתכנית ואמר “החקירה מזוהמת כי החוקר משתף את גיל ברעם במידע”.
”הוא גם מעוות. השיחה הייתה של גיל ברעם לחוקר. השיחה הודלפה ובצורה מגמתית, הוא זה שאומר לחוקר זה שווה ירידת שתי ליגות”.
אריה קלמנזון (חג'אג' רחאל)למה הפעם תובע ההתאחדות יו”ר גלעד ברגמן החליט לא לדרוש עונש?
”כי בעיני גלעד מדובר בעבירה תקדימית שיש בה גם הפרות נוספות. כשנגיע לבית הדין ונתנהל שם, תובע ההתאחדות יבקש עונש, המנהג אגב מופיע בסעיף 69 לכתב האישום וכתוב שם בדיוק מה שצריך בצורה מאוד מפורשת”.
“השחקנים הורחקו לתקופות ארוכות, נמצאים בסכנה מאוד גדולה”
בנושא החוזים הכפולים, לדעתך צריך להפריד את זה מהפרשה? אולי צריך לעשות שינוי תקנון שקבוצה שיש לה חוזים כפולים יורדת אוטומטית ליגה? זה קורה בעולם.
”טבריה בעיניי ניצלה בעונה שעברה בזכות מבצע ‘שאגת הארי’ והיה לחץ גדול לסיים את הסיפור עם טבריה. היו לנו הוכחות ובגלל המלחמה החלטנו ‘לוותר’. בסופו של דבר 14 נקודות ליגה, העונש החמור ביותר על עבירות של בקרה תקציבית. להחמיר? אני תמיד בעד”.
טבריה הוציאה שתי הודעות הבוקר, והיא טוענת שגם בכתב האישום וגם הסיפור של ה-100 מ”ל מבוסס על הערכה ולא מידע מבוסס. איך אפשר להוכיח שהדברים הללו באמת קרו?
”תוסיף עדויות של שחקנים, תוסיף את המידע של WADA, ואני מניח שכל המסרים שטבריה מעבירה היא לשחקנים, זה בסדר גמור. המקום שבו זה נעשה, זה כל כך רחוק מאיך שדברים אמורים להיעשות, בלי פיקוח רפואי, ואלף ואחד כללים שידועים לכולם. כאן הכל נעשה במחשכים. יש לי מסר לשחקנים. אתם מספיק בוגרים לדעת שרק רופא יכול להכניס לכם מחט לוורידים. הם כבר הורחקו לתקופות ארוכות, נמצאים בסכנה מאוד גדולה”.
תובע ההתאחדות גלעד ברגמן (תומר חבז)עוד טענה שהעלה אתמול קלמנזון היא למה לא פותחים בחקירה סביב מכבי נתניה?
”לא היינו צריכים את קלמנזון וביתן ללמד אותנו איך מנהלים חקירה. אני מזכיר לכולם שלפני שקלמנזון ידע בכלל על מה שידע איתמר שבירו בתמלול שהם הדליפו, אנחנו ידענו את זה. כל מה שצריך להיעשות נעשה וייעשה, אין פה שום אכיפת בררנית. זה כמו עבריין סדרתי שכל פעם עובר באור אדום וכשהוא נתפס הוא אומר ‘אכיפה בררנית’. זה אחד מכתבי האישום החמורים ביותר נגד בעלי תפקידים וקבוצה. זה לא קשור לספורט הדבר הזה”.
“ביתן יצטרך להסביר לבית הדין איך בן אדם מפר מפורשות הסכם”
בכתב האישום התייחסו לביתן, נאסר עליו לשמש בכל תפקיד למשך שבע שנים. אנחנו חשפנו התכתבות שלו עם יושב ראש איגוד המאמנים.
“הוא מעורב עד צוואר, היה ניסיון מההתחלה להכשיל את החוקר, אני מקווה שהם לא הלכו לבדוק מה כתבו עליו ביסודי, אבל אני מציע להם שאם נחזור לעבר אז נחזור לעבר של כולם, אנחנו מוכנים לזה אין שום בעיה”.
מה אתם עושים עם מיקי ביתן? הוא ממשיך לנהל את המועדון בפועל והוא גם אמר שהוא “ממשיך לשמור על הנכס שלו”.
”זה לא נכס שלו, הוא ביצע עבירה והוא יצטרך להסביר לבית הדין איך בן אדם מפר מפורשות את ההסכם שלו עם בית הדין באופן השקוף ביותר. שמעתי גם אתמול את קלמנזון אומר שהוא חבר שעוזר לו”.
מיקי ביתן (חג'אג' רחאל)אתה שומע את הטענות שלהם כלפי שינו זוארץ שהוא מתערב.
”זה נואשות שאני לא מכיר, אני כמעט בז לה, זורקים שמות גדולים כדי להגיד רודפים אותנו. אני רוצה להזכיר לאנשים שבבחירות האחרונות ג’קי בן זקן לא תמך בשינו זוארץ. יו”ר ההתאחדות לכדורגל קובע מדיניות. הוחלט לפני שנה וקצת לעצור את ליגה א’ צפון כי אנחנו רוצים להיאבק בנגע הזה, אני לא מבין את האשמות של החמרה, אפילו עובד של מד”א היה מעורב בסיפור הזה, בכל מה שקשור למדיניות, בוודאי שיו”ר ההתאחדות מתווה מדיניות, הוא לא גוף חקר ולא תובע וכל הדברים הללו יופרכו בבית הדין. טבריה יודעת לעשות רעש, אבל מעבר לזה כלום”.
האם גם הפעם יפעילו נגדכם חברי כנסת או שהם עסוקים בבחירות?
”אני חושב שבפעם הראשונה היו אנשים טובים ותמימים שפנו לשמור על המועדון, אבל כבר הבינו שטבריה לא תמימים, הוא מועדון שחשוב לכדורגל, אבל מבחינת ההתנהלות היא מהמחפירות שראיתי”.
אתם קבעתם דיון לשבוע הבא.
”הם טוענים שהם מוכנים ומצוידים, בוא נגמור עם זה כמה שיותר מוקדם, אם לא יהיה עוד מבצע צבאי בקרוב. אני לא זוכר למעט מקרים נדירים שבית משפט מחוזי מתערב בהחלטות של ההתאחדות לכדורגל”.
שלומי איך ניתן אבל למעשה העונה כבר נפתחה, אבל איך פותחים את הליגה כשיש קבוצה שאולי תודח ממנה ואז זה ישפיע על תוצאות ופסילת משחקים מול שאר הקבוצות?
“אין לי תשובה לסיטואציה הזאת, אבל לעומת הפעם הקודמת זה לא ישמש משהו שיעצור אותנו או יאיץ בנו להגיע לאיזשהו הסדר טיעון עם טבריה”.