פרשת המתאזרחים בכדורסל הישראלי ממשיכה להכות גלים. בתוכנית “שיחת היום” של ONE, עלה לדבר על הנושא הכאוב יושב ראש קבוצת בני הרצליה וחבר הנהלה באיגוד הכדורסל, אלדד אקוניס.

סיימת להחתים את כולם?
”עוד לא, עוד לא. מקווה שבקרוב נסגור את הסגל”.

מה התקציב העונה?
”מאוד קשה, נכנסו כוחות חזקים לשוק הכדורסל וקשה תקציבית”.

כמה העירייה נותנת לכם? היא תגדיל את הסכומים כדי שתהיו קבוצה תחרותית וטובה?
”העירייה תומכת בנו בצורה יפה מאוד ואני מקווה שהיא תגדיל את התמיכה בעונה הקרובה. העירייה גם בונה ארנה שעוד שלוש שנים נוכל להיכנס אליה ואז התקציבים, אני מאמין, יעלו בצורה משמעותית. עד אז, אנחנו עושים את המקסימום במסגרת שלנו, אנחנו לא חלק מחגיגת התקציבים של הקבוצות הגדולות שהן פי 10-20 משלנו, נס ציונה פי 4 משלנו, גלבוע פי 3, חולון פי 2 וגם התקציבים של רמת גן וראשון גבוהים משלנו. במסגרת שלנו, מנסים לבנות קבוצה מקצועית ונכונה כמו שעשינו בשנים האחרונות בניסיון להתחרות בצמרת. לא הולך להיות קל, אבל משנה לשנה האתגר הזה גדל וגובר, ואני מקווה שנעמוד בו”.

יחד עם שמעון מזרחי, הופעתם בפני ועדת המתאזרחים, אתם דורשים שזרים מתאזרחים לא יקבלו אישור לשחק כישראלים בליגה שנתיים-שלוש.
”זו פעם ראשונה שאיגוד הכדורסל מאזרח שחקן כדורסל מכוח ההענקה של משרד הפנים. אני נלחמתי בעניין האזרוח עוד בהחלטה ההזויה לתת לקרינגטון אזרחות עוד כשהיה חתום בהפועל ירושלים. להגיד שעכשיו התעוררנו זה מנותק מהמציאות. אז דרשתי יחד עם רמי כהן שהוא לא ייחשב ישראלי בליגה, אבל זה היה מאוחר מדי. היום, ייאמר לזכות יו”ר איגוד הכדורסל, שהצעקה שצעקנו בעניין קרינגטון הובילה אותו לעשות ועדת מתאזרחים, שאמורה לקבוע את הקריטריונים מי אמור להיות המתאזרח של הנבחרת, איזה קריטריונים הוא צריך לעמוד בהם, וככה למנוע מקרה כמו של קרינגטון שלא ברור למה דווקא הוא נבחר ואיך. בישיבה האחרונה הביאו לאישור את הקריטריונים האלה, קראתי אותם והיה חסר לי העניין שישראלי שמתאזרח שהוא מכוח ההענקה, שזה אומר שאיגוד הכדורסל מאזרח אותו, לא יוכל לשחק כישראלי בליגה לפחות בשנתיים הראשונות, כדי למנוע את הבעיות שהיו עם קרינגטון, שקבוצה שיחקה עם שישה זרים בזמן שכולן עם חמישה”.

קאדין קרינגטון באימון הנבחרת (איגוד הכדורסל הישראלי)קאדין קרינגטון באימון הנבחרת (איגוד הכדורסל הישראלי)

עופר ינאי קורא לכם מכבי הקטנה ושעשיתם הכל כדי שאוטורו לא יהיה בנבחרת.
”בינתיים מכבי הקטנה לקחה תואר ממכבי הגדולה, מה שהפועל הגדולה עוד לא הצליחה לעשות. בנוסף, מכבי הקטנה הדיחה את מכבי הגדולה בחצי גמר הפלייאוף, מה שהפועל הגדולה עדיין לא הצליחה לעשות. אז כשמדברים על מכבי הגדולה והקטנה, זה לא נמדד רק בסכומי כסף, אלא גם בהישגים”.

ראית את התגובה של ינאי.
”אני קורא לו להצטרף לתמיכה של 14 קבוצות. כמו שמודריק נשיא בית הדין העליון, קבע שאם 14 קבוצות יתמכו בסיפור הזה שמתאזרח לא יוכל לשחק בשנתיים-שלוש הראשונות בליגה, אני קורא לו לתמוך גם בדבר הזה. אף אחד לא יכול לדעת מאיזו קבוצה המתאזרח יהיה, כי אם זה יהיה מהפועל ירושלים או מכבי ת”א, או מכל קבוצה אחרת, עדיף שאותה קבוצה לא תקבל יתרון על פני אחרות בליגה. אני חושב שינאי יקבל שכל, יבין את זה ויתמוך בזה. מחר יש ישיבת מנהלת, זה אמור לעלות בישיבה ואני מקווה שכולם יתמכו”.

עופר ינאי (רועי כפיר)עופר ינאי (רועי כפיר)

אתה יודע שזה לא יקרה.
“מי מבטיח לעופר ינאי שהמתאזרח יהיה מהפועל ת”א? אם זה לא יהיה מהפועל הוא שוב יבכה על העניין כמו שהיה עם קרינגטון? שמעתם את איטודיס בוכה כל השנה על זה שקיבלו יתרון של שישה זרים, אז מהצד הבוכה הוא רוצה לעבור לצד המרוויח? לא בטוח שהוא ירוויח”.

“המתאזרח הטוב בעולם משחק ב-NBA, דני וולף”

אם זה היה תלוי בך, מי היה מתאזרח?
”הייתי מביא בכלל מישהו שלא משחק בליגה הישראלית. רוב המתאזרחים של הנבחרות לא משחקים באותה מדינה. יש לנו את המתאזרח הטוב בעולם, דני וולף. צריך לעשות מאמצים להביא אותו לנבחרת”.

לא משחררים אותו מה-NBA.
”אני בעד שיהיה מתאזרח טוב לנבחרת, אבל זה לא יכול לפגוע בליגה. כל מה שאנחנו מבקשים, שמעון מזרחי ואנוכי, זה שאותו מתאזרח יוכיח את עצמו בשני קמפיינים מלאים, שנתיים-שלוש, ואז הוא יקבל את האישור לשחק גם כישראלי בליגה. שיעשה את הכסף שלו אחרי שנתיים-שלוש”.

דני וולף (רויטרס)דני וולף (רויטרס)

ינאי טוען שמכבי נהנתה בעבר.
”אז בוא נתקן את העיוות הזה לכולם. זה מה שאנחנו רוצים לעשות. שלא יהיה יתרון לאף קבוצה על פני כל שאר הקבוצות בליגה”.

היידגר עזב אתכם בטענה שהוא לא רוצה לשחק פה. הוא יגיע להפועל ת”א בסוף?
“הוא לא יוכל לשחק בישראל מכוח חוזה שיש לו איתנו, אז כל קבוצה שתרצה אותו בישראל, זה יצטרך לעבוד דרכי. בנושא הזה אין שיקול דעת, לכן כרגע הוא חתם בבורגוס למיטב ידיעתי, ואם הוא ירצה לשחק בארץ, אותה קבוצה שתחתים אותו תצטרך לקבל אישור שלנו”.

כמה יעלה אם ירצו אותו?
“אני מאוד רוצה שישחק אצלי, אבל אם ירצה קבוצה אחרת, נדע להסתדר”.

מקס היידיגר (רועי כפיר)מקס היידיגר (רועי כפיר)

מחר הולכת להיות ישיבה סוערת במנהלת?
”אני מקווה שלא, אני בטוח שרוב הקבוצות מבינות את העניין ואני מקווה שגם הפועל תל אביב בראשותו של עופר יתמכו בסיפור הזה כי זה יכול לפגוע גם בהם בסוף. אני לא רוצה שאף קבוצה תיפגע בליגה”.

עמוס פרישמן אמר אתמול שהוא נגד כל העניין.
”הוא עשה המון דברים טובים לכדורסל ועל כך מגיע לו כבוד, הפעם יש לי איתו חילוקי דעות. ברוב המקרים אנחנו מסכימים ואני חושב שהוא ברכה לאיגוד הכדורסל. בעניין המתאזרחים יש לנו חילוקי דעות”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה