מכבי חיפה חווה פתיחת עונה לא פשוטה בגביע הטוטו, ותקווה להתאושש הערב (שלישי) כשתפגוש ב-20:00 את עירוני טבריה. על מצב הקבוצה הגיע לדבר שחקן העבר של הירוקים, רפי אוסמו, בתוכנית ״שיחת היום״ בערוץ ONE.
זה משחק בהזמנה לתקן קצת דברים, לא ככה?
”יכול להיות, אבל גם המשחקים הקודמים היו על הנייר משחקי הכנה ולא דרגת קושי גבוהה, אבל ראיתם מה היה. אני מסכים שזה משחק טוב ואמרתי בפעם הקודמת, חשוב מאוד לא להפסיד, לא אומר לשחק מכוער, כי מכבי חיפה צריכה להכין איזו קבוצה שתשחק כדורגל השנה, אבל אחרי שתי תוצאות נוראיות, עם ספיגת שערים נוראית, אני הייתי הולך על משחק שגם אם משחקים כך או אחרת ועם שיטה אחרת, מצידי לנצח 0:1 כי הביטחון מעל הכל. אם לא יחזירו את הביטחון יהיה קשה ללכת קדימה”.
אם במשחק הזה היום עם מה שצפוי עם השיטה הישנה וכו’, אם לא נראה בה את הניצוצות אז יש בעיה, זה משחק מבחן, התוצאה לא מעניינת, אני רוצה לראות את הדרך והביטחון, לראות איך גיא מלמד ואיך הקבוצה מתרוממת.
”אני רוצה לשאול שאלה את דורון בן דור, מה קורה עם בנסון”.
התחלה חדשה?: הכל לקראת מכבי חיפה - טבריהבן דור: בנסון כשיר ואימונים מלאים, הוא ישתלב גם ומשוכנעים שהפציעה מאחוריו, אבל ראינו שיכול לקרות מצב שלא. גיד האכילס אנחנו מכירים. אני אחזיר לך בשאלה – כבלם שהוביל את חיפה לאליפות, מה אתה אומר על הבלמים החדשים?
”מאוד מאוד קשה לבוא ולחרוץ את גורלם של זרים כאלה ואחרים”.
“התקשורת זה חלק בלתי נפרד בכל מה שקשור לעמידה נכונה”
לא עושים אחרי שבוע.
”בדיוק, זה לא פייר”.
אני אמרתי על הבלם (נייג’ל לונוויק) שהוא בא ממזג אוויר אחר וצריך להתאקלם, אי אפשר לשפוט אותו.
”אגיד לך משהו בתור בלם. אחרי שבן אדם נמצא כמה ימים לפני המשחק, יש לו קשר עם אחד המגנים או אחד הקשרים שהיה צריך לעזור, התקשורת זה חלק בלתי נפרד בכל מה שקשור לעמידה נכונה, ופה לא הייתה תקשורת של להעמיד שחקן בצורה נכונה כדי שהוא יסגור בצורה טובה. אז בואו לא נשפוט שחקן מהר מדי”.
נייג'ל לונוויק (עמרי שטיין)צריך לתת לזרים האלה כבוד ולא לשלוח אותם הביתה ישר. הוא בא מתנאים אחרים ואפילו נעליים נכונות לא אמרו לו איך לשחק, יש בו איכויות שאני אהבתי לראות. צריך לתת עוד משחקים ואז להגיד.
”בדיוק”.