לקראת פתיחת בית הנבחרות בזבולון, המשנה למנכ”ל ההתאחדות לכדורגל, רונן מושקוביץ’, עלה להתראיין ב”שיחת היום” על הנושא וגם על אירועי גביע הטוטו ולקראת פתיחת הליגה.

מה שלומך?
“בדיוק חזרנו מהאירוע המכובד בזבולון, שהיה אבן דרך לבית הנבחרות. זה חלק מהתוכנית האסטרטגית שלנו. הכוונה היא להביא גם את הפריפריה, לפתח תשתיות ולנסות להעביר לשם את הכדורגל כבר מגיל צעיר. יש לנו כבר בבית הנבחרות שני שנתונים עם 75 שחקנים”.

רואים שהקמתם יופי של מגרשים, חדרי הלבשה. חוץ ממרכזי הפיתוח, מה תהיה הפעילות?
”אנחנו חולקים גם את הקרדיט של הפיתוח עם מועצת זבולון, שהיא חלק מהפרויקט הזה. עשו עבודת קודש כדי להגיע ליום הזה. בין אם בחוגים, בבתי ספר, בכל דבר שיכול לתת במה לשחקנים צעירים, אם ברמת המועצה או ברמת מרכזי הפיתוח, אפילו ננסה להביא אימונים של הנבחרות שלנו לשם”.

פתיחה חדשה: בית הנבחרות החדש נפתח

כמה כסף עלה בית הנבחרות?
”בסביבות ה-30 מיליון שקלים. ברובו מומן מכספי פיפ”א ואופ”א ותודה גם להם. המתחם באשקלון ייתן מענה לאזור הדרומי, ובכך אנחנו נותנים מענה לכל הפריפריות, מצפון דרום ומרכז”.

מתחם בית הנבחרות (חגי מיכאלי)מתחם בית הנבחרות (חגי מיכאלי)

איפה אתם עומדים עם שיפוץ אצטדיון ר”ג? כמה כסף חסר?
”אנחנו עובדים יום וליל בניסיון לעשות מתיחת פנים של היציע המערבי, חדרי הלבשה, תא כבוד וכו’. אנחנו עושים הכל כדי להביא את האצטדיון על מנת לארח משחקים בצורה מכובדת בליגת העל. יש לנו כמובן פרויקט גדול של הריסת היציע המזרחי שנמצא רחוק מאוד מהדשא, אבל באמת יש תקציבים לא מבוטלים ואנחנו תלויים במשרד הספורט והמדינה. לא יכול להיות שבשנות ה-50 היה אצטדיון של 60 אלף והיום אין”.

עו”ד איל יפה טען שיש רשימה של שחקנים ומאמנים שמהמרים.
”הנושא נבדק בבית הדין ויטופל על ידי התובע והמחלקה המשפטית”.

שינו זוארץ (חגי מיכאלי)שינו זוארץ (חגי מיכאלי)

מבחינת טבריה שטוענת כי החקירה מזוהמת.
”בתקופה הזו, דברים שמתנהלים בבית הדין זה מקומם, החקירה מתבצעת שם והזיהוי מתבצע שם וזה הדבר הנכון לעשות”.

כל עוד המלחמה נמשכת הכדורגל האירופי לא יחזור לארץ.
”שינו זוארץ אמר בצורה הכי נכונה, יש לנו כדור אחד בכנה ונשתמש בו רק כשאפשר לדעת שהמצב לא יהיה בלתי הפיך, נשתמש בו רק במקום והזמן הנכון להשתמש בו, כרגע זה לא הזמן הנכון”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה