אחר עונה ארוכה ומתישה, מונדיאל עמוס ושינויים משמעותיים בליברפול לא הצליחו לערער את הקפטן בן ה-35. וירג'יל ואן דייק מודה כי ביקש לעצמו חופשה ארוכה יותר מהרגיל, ואף העדיף להישאר באנגליה במקום לצאת עם הקבוצה למסע ההכנה בארצות הברית. כעת, כשהוא מתכונן לעידן החדש תחת אנדוני איראולה, הוא אומר: "אני מרגיש טוב ואני רוצה לעשות את כל האוהדים גאים".

הקפטן ההולנדי מגיע לעונה החדשה אחרי שנה יוצאת דופן מבחינת עומס. ואן דייק רשם 6,141 דקות ב-69 הופעות במדי ליברפול ונבחרת הולנד, כולל כל דקה של נבחרתו במונדיאל עד ההדחה. לדבריו, העומס היה משמעותי גם מבחינה פיזית וגם מבחינה מנטלית. "בהחלט ביקשתי הפסקה טובה, כי הרגשתי שאני צריך אותה, לא רק פיזית אלא גם מנטלית", סיפר. "זו הייתה שנה מאוד תובענית, מתחילת ההכנה בעונה שעברה ועד היום שבו הודחתי מהמונדיאל".

לאחר שלושה שבועות של חופשה בעקבות המונדיאל, ואן דייק העדיף לעבוד במתחם האימונים של המועדון באנגליה ולהימנע מטיסות ארוכות ומג'ט לג. "מבחינתי היה חשוב שלא לנסוע לאמריקה, כי לא רציתי לסבול מג'ט לג ואז לחזור גם ממנו", הסביר. "הרגשתי שכמה ימים נוספים במתחם האימונים, לעשות את הבדיקות ולהתכונן לפני שהקבוצה חוזרת, זו הדרך הטובה ביותר עבורי באופן אישי". למרות גילו והשינויים הרבים בסגל, הקפטן משוכנע שהוא עדיין יכול להיות גורם מרכזי: "אתה הולך להגיד שאני בן 35 ושאני לא יכול לעשות את זה?".

וירגוירג'יל ואן דייק בדרך למתחם האימונים (פרטי)

“רוצה שהאוהדים יהיו גאים בנו”

ליברפול נכנסת לעידן חדש תחת איראולה, לאחר עזיבתם של שחקנים מרכזיים ובהם איברהימה קונאטה, אנדי רוברטסון ומוחמד סלאח, אך ואן דייק לא מתכוון להוריד הילוך. "אני מרגיש טוב", אמר הקפטן. "אני רוצה לעשות את כל האוהדים גאים בכל העולם שתומכים בנו, וזה באמצעות ניצחונות והצגת המשמעות של לבישת החולצה בכל פעם". אחרי עונה שגבתה ממנו מחיר פיזי ומנטלי, ואן דייק בחר לעצור, לנוח ולהתכונן בדרך שמתאימה לו, וכעת הוא מוכן להתחיל מחדש.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה