רומלו לוקאקו לא שומר בבטן. החלוץ הבלגי שעזב את נאפולי וחתם לאחרונה בפנרבחצ'ה הטורקית, ניצל את הראיון שלו בטלוויזיה הבלגית אחרי משחק פלייאוף ליגת האלופות נגד ליון, כדי לסגור חשבון פתוח עם האקסית. הראיון החושפני והטעון במיוחד סיפק לא מעט כותרות, כאשר לוקאקו הבהיר בדיוק מה הוא חושב על התקופה שלו בדרום איטליה, ואמר באופן נחרץ: "זו הייתה השנה הגרועה ביותר בחיים שלי". ההתבטאות הזו מגיעה אחרי שנה קשה שעברה עליו מכל הבחינות, גם על הדשא וגם מחוצה לו.

העונה החולפת של החלוץ בנאפולי הייתה באמת כזאת שירצה לשכוח. הוא שיחק בסך הכל 102 דקות בכל המסגרות, כבש שער ניצחון בודד נגד ורונה שאמור היה להוות נקודת מפנה אך נותר כזיכרון בודד, וסבל משורה של אירועים שהשפיעו עליו קשות. זה התחיל מפציעה מתמשכת, המשיך בטרגדיה אישית עם מות אביו, ההתמודדות סביב סידורי הקבורה שלו והגיע עד לנתק מוחלט עם מי שהיה כמו אבא כדורגלני עבורו, אנטוניו קונטה. בנוסף, חוסר ההבנה עם האוהדים, שתפסו את הצד של המאמן בסכסוך ביניהם, גרם לבלגי להרגיש שדחקו אותו החוצה.

“ההצהרה שאני לא בכושר היא פשוט שקרית”

במהלך הראיון, לוקאקו התייחס במפורש לטענות שעלו באיטליה לגבי מצבו הגופני והסביר למה העדיף לעזוב: "למה בחרתי ללכת? שמעתי דברים והתקבלו החלטות, זה הכל. היה עדיף לי לעזוב את הקבוצה". החלוץ דחה בתוקף את הביקורת של מאמן נבחרת בלגיה לשעבר, רודי גרסיה, שהקניט אותו לאחרונה, והגיב לשמועות על כך שהוא לא בכושר: "ההצהרה שאני לא בכושר היא פשוט שקרית. כנראה אמרו את זה באיטליה רק כדי לעשות לי חרם. אני כשיר ב-100 אחוז לשחק כדורגל".

רומלו לוקאקו "היה עדיף לי לעזוב את הקבוצה" (רויטרס)רומלו לוקאקו "היה עדיף לי לעזוב את הקבוצה" (רויטרס)

כעת, הבלגי מרוכז רק בתחנה החדשה שלו בטורקיה, כשהוא שם לעצמו מטרה ברורה להמשיך לשחק ברמות הגבוהות עד שנת 2030 לפני שיפרוש סופית. על קבלת הפנים החמה במועדון הטורקי סיפר החלוץ: "זו הייתה אחת הפעמים הבודדות שבאמת התרשמתי, זה היה פנומנלי. טורקיה זו אמנם חוויה חדשה אבל ברמה מקצוענית גבוהה, ככה אני בנוי, אני חייב מוטיבציה וזה הפתרון הטוב ביותר עבורי כדי לחזור להילחם על תארים".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה