אחרי קמפיין גביע הטוטו שהיא תעדיף לשכוח, ועם הרבה מאוד סימני שאלה סביב שחקני הרכש והצוות המקצועי והניהול, מכבי חיפה מתכוננת לקראת פתיחת הליגה מול הפועל רמת גן (שבת, 20:30). פרשן רדיו חיפה, ניסן קניאס, עלה ל”שיחת היום” ודיבר על מצבה של הקבוצה מהכרמל.

כמה לחץ של במכבי חיפה להערכתך?
”אין מד לחץ שיכול לעמוד את זה, אני מגדיר את זה כמו הר געש אתה לא יודע מתי הוא יתפרץ, ניצחון יכול לשחרר את כל הלחץ הזה. לא מעניין התוצאות במשחקי ההכנה, אבל היכולת הייתה רעה, במשחק מול הפועל רמת גן האוהדים צריכים לקבל תמורה לכסף שלהם וצריך להיות אופטימיים. סדריק דון נתנו לו לשחק את כל התפקידים חוץ משוער ואני לא אוהב את זה אתה מביא שחקן ותן לו לשחק בתפקיד שלו, אבל מקומו לא במכבי חיפה, במועדונים כמו הפועל ירושלים אין דומיננטי אז יותר קל להתבלט, אבל כשאתה מגיע למכבי חיפה אתה חייב להיות מאוד איכותי וחייב לעשות את ההבדל.

“מה שטוב להפועל ירושלים לא מספיק למכבי חיפה, ראיתי את מכבי חיפה המשחק דירוג מול ירושלים וראיתי את הרשימה בהתקפה לפני שנתיים הייתי אומר שזה ליגה לאומית, ושחקנים כאלה לא יכולים להיות בהרכב של הקבוצה. ברוניניו צריך לשחק בכנף ימין ולחתוך לאמצע ברגע שאתה משחק עם שלישייה באמצע אתה שולט במרכז, אין לה איכות בכנפיים אז תחזק את המרכז”.

אז אתה אומר קנג’י בחוץ?
”כן, הוא לא מספיק טוב”

קנגקנג'י גורה תופס את הפנים (עמרי שטיין)

בכמה לחץ ברק בכר לדעתך נמצא?
”אני חושב שכמו כל מכבי חיפה, מיענקל’ה דרך עובדיה דרך בכר ורפאלוב כולם לחוצה כולם מבינים את הנפיצות של משחק מול ר”ג חלילה לא לצלוח את הפרמיירה כמו שצריך, ברק לא טיפש הוא יודע שהמעמד שלו לא איתן”.

“ניצחון ייצור שקט עד המשחק מול מכבי ת”א”

הוא מפסיד לר”ג הוא יכול לשלם את המחיר?
”אני רוצה להיות אופטימי אבל אם תכריח אותי לענות על השאלה אני אגיד שכן, אומרים שניצחון מוציא אותך ממשבר והפסד מכניס אותך. ניצחון יצור שקט עד המשחק מול מכבי ת”א, וניצחון שניים הדברים ישתנו. ברק לא באותו מצב שהיה כשהוא הגיע מכוכב האדום”.

לא ייאמן שלפני המחזור הראשון מדברים על המעמד של בכר.
”תהילת עולם חולפת, ראיתי לא מעט פיטורים של מאמנים בכירים שעשו דברים גדולים. קודם כל, הרצון להאריך את הרצון להאריך את החוזה של ברק לא היה בתמימות דעים, לא החליטו את זה ברגע, הוא הגיע להציל אחרי פלורס, הוא היה צריך להשיג את המקום באירופה, למרות שבדיעבד מזל שזה לא קרה. אם ירצו ועדת ליפקין אני אעשה את כל האשמים”.

ברק בכר (עמרי שטיין)ברק בכר (עמרי שטיין)

קבענו. השאלה היא שוב איזה הרכב הוא עולה בשבת, ר”ג טובה ומאומנת?
”אני לא רואה שום הרכב חוץ מעומרי גלזר, יילה בטאיי, לונוויק, שטייפמן, צונאמי, עלי מוחמד, איתן אזולאי, ירין לוי, איאד חלאילי, ברוניניו וסילבה קאני”.

תוצאה?
”1:2 למכבי חיפה משחק מסמרים, זה אומר שאתה הולך וכואב לך בכפות הרגליים”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה