ארטיום דולגופיאט ממשיך לבסס את מעמדו כאחד הספורטאים הישראלים הגדולים בכל הזמנים, לאחר שהוכתר הערב (שישי) לאלוף אירופה בתרגיל הקרקע בפעם השלישית בקריירה עם ציון של 14.466 נקודות. המתעמל בן ה-29 קטף בזאגרב את המדליה האירופית השמינית בקריירה המפוארת שלו, ואחרי ההישג הענק דיבר ל-ONE.

ארטיום דולגופיאט אמר ל-ONE: “אני שמח שזה נגמר בטוב. לזכות במדליית הזהב זה הכי מרגש שיכולתי לדמיין. לשמחתי, השגנו גם את הקריטריון הקבוצתי לאליפות העולם, שזו הייתה אחת המשימות החשובות שלנו לתחרות הזו. אם אני עשיתי קרב רב זאת אומרת שהאמנתי שנצליח לעשות את זה מהרגע הראשון ואני שמח שזה הצליח, אבל זה לא היה קל בכלל. אישית, היה לי מאוד קשה להתאושש אחרי מוקדמות הקרב רב, אבל הצלחתי לצאת לגמר ולעשות משהו טוב אחר כך בתרגיל הקרקע, כך שאני מרוצה”.

המתעמל הוותיק ממכבי תל אביב ציין כי זה מרגש לזכות שוב בזהב: “בגילי כל תחרות זו מלחמה. זה כיף לסיים מקום ראשון מול כל הצעירים החדשים. זה מאוד לא קל להתחרות, אבל אני עושה הכל כדי להגיע מוכן. אין ספק שזה הכי מרגש לעמוד בתחרויות הגדולות על הפודיום, ועוד עם מדליית זהב שלישית שלי באליפות אירופה, שזה באמת דבר מדהים מבחינתי. אחרי כל העבודה הקשה, אין טוב יותר מזה שבסוף אתה מקבל את הקצפת והדובדבן”.

ארטיום דולגופיאט על הפודיום (איגוד ההתעמלות בישראל, צילום: Denis Vakhrushev)ארטיום דולגופיאט על הפודיום (איגוד ההתעמלות בישראל, צילום: Denis Vakhrushev)

“השנה הבאה הכי חשובה בדרך שלי”

המתעמל מביט קדימה לעבר המשחקים האולימפיים הבאים והתחנות שבדרך: “המטרה הבאה תהיה עוד חודשיים באליפות העולם, שם כרגיל אגיע כדי לעשות את הטוב ביותר שלי ולחלום הכי גבוה שיש. אחר כך אני צריך להתכונן לשנה הבאה שהיא הכי חשובה בדרך שלי. אני מודה לוועד האולימפי, איגוד ההתעמלות, מכבי ת״א, וולוו, דנונה פרו, ארמיס ופוג׳יטסו”.

אבי שגיא, יו״ר איגוד ההתעמלות, אמר: ״ארטיום שוב מוכיח שהוא קורץ מהחומרים שמהם עשויים אלופים גדולים. לאורך שנים, על הבמות החשובות ביותר בעולם, הוא ממשיך להביא הישגים אדירים למדינת ישראל והערב הוא מוסיף לרשימה המפוארת שלו תואר שלישי של אלוף אירופה. נעצרה נשימתנו של כל מי שהיו באולם. התרגשנו מזה. ארטיום אלוף אמיתי. אני מודה למאמנים, לצוות המקצועי ולכל מי שליווה אותו״.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה