גארי נוויל יצא בביקורת חריפה על צמד שחקני הרכש היקרים בתולדות ליברפול, פלוריאן וירץ ואלכסנדר איסק, וטען כי השניים צריכים להיות אגרסיביים ונחושים יותר אם ברצונם להצליח במועדון. השניים, שעלו לליברפול סכום כולל של כ-241 מיליון ליש"ט, פתחו בהרכב ב-2:2 מול ניוקאסל אתמול (ראשון), במשחק הראשון של הקבוצה העונה. אלא שווירץ הוחלף בדקה ה-63, בעוד איסק התקשה להרשים במשחקו הראשון בסנט ג'יימס פארק מאז עזיבתו השנויה במחלוקת את המועדון.
גארי נוויל, אגדת מנצ'סטר יונייטד, התייחס ליכולת של השניים בפודקאסט שלו וביקר בעיקר את הגישה שלהם על המגרש. "הדבר הגדול עבור ליברפול הוא שיש להם צמד התקפי שעולה רבע מיליארד פאונד, ובכל הכנות, היינו נחמדים אליהם עד עכשיו", אמר נוויל. "הם יצטרכו להתחיל לשחק בקרוב, אחרת הם יספגו הרבה ביקורת. הם צריכים להתחיל לספק את הסחורה”.
"ראשית, הם נחמדים מדי. ואם אתה הולך להיות נחמד, אתה חייב להיות מדהים בכדורגל שלך. אני לא רואה עקשנות אצל וירץ במיוחד, אולי אצל איסק קצת יותר. אצל וירץ אני רואה שחקן נחמד שמסתובב על המגרש, אבל לא באמת נראה כאילו הוא נותן את כל כולו כדי לעשות משהו".
גארי נוויל (רויטרס)נוויל התייחס באופן ספציפי לווירץ, שנרכש מבאייר לברקוזן תמורת 116 מיליון ליש"ט, וטען כי עליו לשנות את צורת המשחק שלו ולהיות מעורב יותר באזורים המסוכנים. "יש שחקנים יותר אלגנטיים שפשוט זורמים על המגרש, כמו מסוט אוזיל וקאי האברץ, אבל אני רוצה לשים לווירץ רקטה מתחת לתחת", הוסיף. "יש שם יכולת וכישרון והבנה של העמדה שלו. לפעמים אני חושב שהוא זז יותר מדי ולא קרוב מספיק לחלוץ”.
"לפעמים אני לא חושב שהוא מבין איפה המשחק יוכרע. אני לא רואה אותו משתף פעולה עם איסק. מבחינתי, וכבר אמרתי את זה במשך 12 חודשים, הוא נוטה להיסחף יותר מדי. וירץ צריך לחשוב פחות על להיות מעורב בבניית ההתקפות, ויותר על להיות חלוץ שני ולא קשר שלישי. הוא צריך לחשוב על התפוקה שלו ועל מה שהוא צריך לעשות – להזין את איסק במסירות קצרות ובכדורים לצד הבלמים".
וירץ, איסק וסובוזלאי מתוסכלים (רויטרס)למרות הביקורת, נוויל הבהיר כי הוא עדיין מאמין בשני השחקנים, ובמיוחד באיסק, שהגיע מניוקאסל תמורת 125 מיליון ליש"ט. "הם חייבים להשתפר. אני מטיח את זה בהם עכשיו כי אני צופה בהם כבר 12 חודשים, אבל יש לי אמונה בהם", אמר. "אני חושב שאיסק הוא שחקן יוצא דופן. לא ראיתי אף אחד שהקשה יותר על גבריאל ומרטינלי או על ואן דייק וקונאטה מאשר שהוא עשה כשהיה בניוקאסל. ראיתי אותו, הוא יכול להיות קטלני.
"החברים לקבוצה והמאמנים של ליברפול צריכים לראות את זה, כי מדובר ב-125 מיליון ליש"ט, ו-וירץ צריך לסדר את עצמו. מספיק זה מספיק. הוא צעיר והגיע למדינה אחרת, ואני רואה שם שחקן אמיתי, אבל אנחנו לא יכולים להמשיך לראות את היכולת הזו. הוא הוחלף אחרי שעה כשהקבוצה צריכה שער, זה לא בסדר. האכזבה הגדולה ביותר שלי היא משניהם", סיכם.