מכבי נתניה פתחה שלשום (שני) את עונת 2026/27 בליגת העל עם 0:0 מול בני סכנין, אך בסיום המשחק התרחשו אירועים קשים מחוץ לאצטדיון נתניה, כאשר רכבים של שחקני האורחת הותקפו. סלובודאן דראפיץ’ עלה לדבר על כך בתוכנית “שיחת היום” ב-ONE.
סיכום התיקו בין מכבי נתניה לסכניןמה אתה חושב על מכבי נתניה? ראית אתמול, מה התרשמת לטובה ומה לרעה?
”אני חושב שרוני לוי קיבל ירושה לא נכונה, יש הרבה שחקנים שתקועים עם חוזים לא נכונים ולא רוצים לעזוב את הקבוצה, זו הבעיה של נתניה. ועוד בעיה זה שמדברים על בילו נמכר, זערורה הולך, מאור לוי הולך, אז אין שקט. ראיתי דברים יפים גם, בני פלדמן הבלם העתיד לפניו והוא נהדר, לא הייתי מביא עוד בלם, יש בעיה במגן שמאל והייתי מביא מגן שמאל, אין ספק שעזיז אוואטרה שעכשיו משחק ב-6 אחרי תקופה שלא שיחק, אני חושב שהוא פחות טוב. שנה שעברה היה קישור ולא הביאו שחקנים בעמדות הנכונים, למעט חזיזה וחוגי שאני מאוד מעריך, אין שקט בנתניה. אם הם יצליחו להביא בלם יותר טוב ומגן שמאל אז ההגנה תהיה פנטסטית”.
אמרת שפלדמן טוב ולא היית מביא בלם, אז מגן.
”הייתי מביא בלם אחד טוב ומגן שמאל זר, יש להם את עמית כהן ומורוזוב שהם עם רגל ימין, הרבה פעמים הגיע מצבים שעמית הגיע למצב הרמה וההרמה לא יצאה טוב. אני חושב שההתקפה יחד עם אבוחצירא, יחד עם טלפה שהוא מהמחלקת נוער והוא מצוין, זערורה גם טוב, מאור לוי לא הייתי משחרר. אם רוני לוי יקבל 3 שחקנים בעמדות שצריך, כמו קשר אחורי בתפקיד של אינו, בלם טוב ומגן שמאל זר, מכבי נתניה יכולה להיות קבוצה טובה. מה שקרה אתמול זה הקבוצה של יוסי, הוא לא מוכן לליגה והוא יודע את זה, אבל נתניה מתקשה לשחק נגד קבוצות שסוגרות ויכול להיות שנגד בית”ר יהיה לה יותר קל כי יש לה התקפה טובה והיא יודעת לצאת להתקפות מעבר”.
באסם זערורה (ראובן שוורץ)מה דעתך על המשפט של הבעלים רוס קסטין שאמר שיקרעו את הליגה?
”אף מאמן לא אוהב שבעל הבית מדבר בצורה כזאת, כשהוא עוד לא יודע את הליגה. הסגל הקיים יחד עם הפועל חיפה וקריית שמונה וכו’ זה התמודדות קשה להגיע לפלייאוף עליון, אני סומך על רוני לוי ועל האימון, כולם כבר הבינו שמאמן מאוד חשוב ורואים את זה בקבוצות הצמרת, אני חושב שרוני אם ייתנו לו כלים טובים הוא יודע להנהיג קבוצות ויודע להביא את הקבוצה לפלייאוף העליון, לא עם הסגל הזה, הם צריכים להתחזק”.
מה יש לקהל של קבוצות שאחרי כל הפסד ואי הצלחה אז מקללים. הקהל של נתניה תובעני, בכל קהל יש קומץ שנתפס על מישהו אבל רוב הקהל תומך ורוב הקהל אוהב את מאור לוי.
”צריך לבוא ההנהלה שיגידו שמאור לוי נשאר או לא נשאר, ככה גם לגבי שחקנים אחרים, שיביאו שחקנים זרים, שיביאו רכש, יש שני זרים שעושים את הקבוצה רמה גבוהה, חסר אולי 5 זרים, כמה ישראלים וזהו”.
לא אמרת הרבה, 5 זרים.
”עשו טעויות לפני שנה ושנתיים וצריך לתקן את זה, אבל מה לעשות? אם נתניה רוצה להיות דומיננטית, לבית”ר אין 6-7 שחקנים דומיננטיים? להפועל ת”א, ב”ש, מכבי, צריך לפגוע בהם”.
שחקני מכבי נתניה (ראובן שוורץ)לסיום, מה תעשה הפועל ב”ש?
”היא במצב טוב אבל לא הייתי פוסל משהו אחר, המאמן של סבאח שאני עוקב אחריו, הוא מאוד מסוכן, יש להם שלישייה התקפית מאוד טובה, יש שחקן קיצוני שהוא חלוץ והם יחפשו התקפות מעבר, ושם ב”ש צריכה להיזהר, שני מאמנים טובים ושתי קבוצות טובות”.
שורה תחתונה?
”2:2 וב”ש עולה”.