כריסטיאנו רונאלדו שוב היה האיש של אל נאסר, וגם בגיל 41 ממשיך לכתוב מחדש את ספרי השיאים. הפורטוגלי כבש את שער הניצחון ב-1:2 על אל טאעוון, השלים מהפך עבור האלופה והעלה את מאזנו ל-978 שערים בקריירה. מעבר לכך, היה זה שערו ה-104 בליגה הסעודית במדי אל נאסר, נתון שהפך אותו למלך שערי המועדון בכל הזמנים במסגרת הליגה, כשהוא עוקף את עבדראזק חמדאללה.

המשחק דווקא נפתח רע עבור אל נאסר, כאשר בסאם אל חאריג'י העלה את אל טאעוון ליתרון כבר בדקה ה-11. סאמו קוסטה השווה עם שער נהדר בתוספת הזמן של המחצית הראשונה, וחמש דקות לאחר ההפסקה הגיע הרגע של רונאלדו. מוחמד סימאקאן בעט לעבר השער, והכדור הגיע לפורטוגלי, שבנגיעה חכמה שינה את הכיוון ודחק פנימה את ה-1:2. אל נאסר שמרה על היתרון עד הסיום, השלימה ניצחון רביעי מארבעה מחזורים ועלתה ל-12 נקודות.

שכח את ה"סיייי", מאנה דאג להזכיר לו

אחד הרגעים המשעשעים של הערב התרחש דווקא אחרי השער. רונאלדו, שככל הנראה היה שקוע באמוציות של השער והשיא החדש, שכח לבצע את חגיגת ה"סיייי" המזוהה איתו. סאדיו מאנה ניגש אליו והזכיר לו זאת, ורונאלדו חזר לאחור, קפץ וביצע את החגיגה המפורסמת לעיני הקהל. בסעודיה הפך הרגע לוויראלי, במיוחד בשל העובדה שגם אחרי מאות שערים ורגעים גדולים, הפורטוגלי עדיין מקפיד לספק לקהל את אחד הסמלים המזוהים ביותר איתו.

כריסטיאנו רונאלדו (IMAGO)כריסטיאנו רונאלדו (IMAGO)

השער עצמו הכניס את רונאלדו לעוד פרק היסטורי. עם 104 שערי ליגה במדי אל נאסר הוא עבר כאמור את חמדאללה והפך לכובש הגדול ביותר של המועדון בליגה המקצוענית. במקביל, המרוץ שלו לעבר 1,000 שערים בקריירה נמשך, וכעת חסרים לו 22 בלבד. רונאלדו הוא גם מלך שערי ריאל מדריד בכל הזמנים בליגה הספרדית, וכעת הוסיף לרשימה גם שיא מקומי משמעותי בסעודיה.

עם זאת, בתקשורת הסעודית לא הסתפקו במחמאות. ב-’GOAL’ נכתב כי רונאלדו עדיין לא נראה בשיא הכושר מאז שחזר מפגרת המונדיאל, ואף תהו האם אנג' פוסטקוגלו טעה כשהציב אותו בהרכב אחרי הנסיעה המהירה למונאקו לצורך השתתפות בטקס הגרלת ליגת האלופות. עוד נכתב שאל טאעוון הקשתה עליו מאוד עם מערך של חמישה שחקני הגנה וסגירת נתיבי המסירה, מה שאילץ אותו לרדת לאחור ולחפש שטחים. לצד המחמאות על ההשקעה והתנועה, נמתחה ביקורת על ניסיונותיו לבצע מהלכים מורכבים מדי ועל כך שהתקשה לאיים באופן עקבי על השער.

גם שער הניצחון זכה לפרשנות עוקצנית משהו. באתר הסעודי תיארו אותו כמעין "גניבה" מסימאקאן, משום שהכדור של הבלם כבר היה בדרכו לשער לפני שרונאלדו שינה את מסלולו. מנגד, הודגש כי זה בדיוק מה שמאפיין את הפורטוגלי לאורך השנים: המיקום, התזמון והיכולת להיות במקום הנכון ברגע הנכון. באותו ערב חמדאללה כמעט כבש בעצמו אך נעצר במשקוף, בעוד רונאלדו ניצל את ההזדמנות שלו, שבר את שיאו והמשיך במסע לעבר השער ה-1,000 בקריירה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה