אחרי ההפסד לפולין, נבחרת ישראל המשיכה עם עוד הופעה לא טובה בלשון המעטה. גם הערב (ראשון) היא הפסידה, הפעם 85:70 ללטביה גם כן במסגרת מוקדמות המונדובאסקט כשהיא איבדה סיכוי להעפיל לאליפות העולם ובכך סיכמה את החלון עם הפסד עשירי ב-12 המשחקים האחרונים.
המאמן אריאל בית הלחמי התייחס למה שהתרחש: “פתחנו טוב את המשחק אבל בסוף הרבע השני איבדנו את המומנטום. בחצי השני נקלענו לבעיית עבירות וזה שינה את המומנטום של המשחק. הם קלעו באחוזים גבוהים מהשלוש וניצלו את הטעויות שעשינו. זה שינה את המומנטום של המשחק ואנחנו נכנסנו לבעיית עבירות.
“אני חושב שאין לנו את הפריבילגיה להופיע לחלונות בלי השחקנים הבולטים שלנו. היינו חסרים לא מעט שחקנים, וזה משפיע. כל חלון הופיעו שחקנים אחרים וקשה להטמיע צורת משחק. לכדורסל הישראלי אין את האפשרות לזרוק משחקים, אנחנו צריכים את כולם איתנו. נבחרות אחרות רצות באותו סגל תקופה, לצערי אצלנו זה לא ככה”.
סורקין: “אני מתבייש, אנחנו לא יכולים להיראות ככה”
רומן סורקין מטביע (צילום: עמית ברמן איגוד הכדורסל)הסנטר רומן סורקין דיבר בסיום: “אני יכול לומר שבצד של השחקנים, שאני חלק ממנו, אנחנו חייבים להיראות טוב יותר. אנחנו לא יכולים להיראות ככה. אנחנו צריכים לשחק טוב יותר, אני מדבר על עצמי כרגע ולא מעביר ביקורת על אף אחד.
“אין לי תירוצים, יש לי רק את העובדה שאנחנו חייבים לשחק טוב יותר ולהופיע בצורה אחרת למשחקים. לא רצינו לסיים ככה, אני מתבייש במה שראינו היום, היינו צריכים להיראות יותר טוב. אני יכול לדבר רק על עצמי, אבל לא ככה רצינו לסיים”.
גם הגארד איתן בורג סיכם: “אני חושב שלא הופענו כמו שרצינו למחצית השנייה. זה התחיל קודם כל הגנתית. לא לקחנו ללב את המאצ’-אפ ואת העובדה שקלעו עלינו הרבה סלים באחד על אחד, נתנו להרבה כדורים לעבור לידנו, ויתרנו על כדורי 50:50 שהיינו צריכים לקחת ובהתקפה נכנענו לקצב שהם רצו שנשחק פה. הרבה החלטות לא נכונות התקפית גם שלי באופן אישי, הלוואי שהיינו יכולים לעשות דברים אחרת”.