אחד הרגעים שעוררו את הסערה הגדולה ביותר ב-1:0 של בטיס על ריאל מדריד הגיע דווקא סביב הפנדל של קיליאן אמבפה. אלברו ואייס עצר את הבעיטה של הכוכב הצרפתי, אבל מיד לאחר מכן מארק ברטרה הגיע ראשון לכדור החוזר והרחיק אותו. כעת בלם בטיס חשף שהמיקום שלו במהלך כלל לא היה מקרי, אלא תוצאה של מהלך שעליו חשב מראש והיכרות מעמיקה עם החוק.

ברטרה למעשה התמקם ממש על גבול הרחבה בזמן שאמבפה התכונן לבעוט, כשהמטרה שלו הייתה ברורה: להיות קרוב ככל האפשר לכדור במקרה שהשוער יעצור את הפנדל, אך מבלי להיכנס לרחבה לפני הבעיטה ולגרום לבעיטה חוזרת. בשיחה עם התקשורת הוא הסביר כי בדק מראש מה בדיוק החוק מאפשר לו לעשות.

"לפני כמה ימים, אני חושב שזה היה גאיה, ראיתי אותו עושה את הקפיצה הקטנה הזאת", סיפר ברטרה. "שאלתי חבר שלי שהוא שופט בליגה השלישית וכבר לא שופט כיום. הוא הסביר לי שאתה יכול להיות שם, כל עוד אתה לא דורך בפנים".

שער פסול של ריאל מעניק ניצחון יקר לבטיס

"ניסיתי להחזיק מעמד עד הרגע האחרון"

ההסבר שקיבל גרם לבלם בטיס לאמץ את השיטה בעצמו. בזמן שאמבפה ניגש לכדור, ברטרה ניסה לתזמן את התנועה שלו כך שגופו כבר ינוע לכיוון הרחבה, אבל הרגל שלו תישאר מחוץ לה עד לרגע שבו הצרפתי יבעט. ואייס הדף, ברטרה כבר היה בתנועה והצליח להגיע לכדור החוזר ולהרחיק את הסכנה.

עם זאת, הספרדי הודה שמדובר במהלך עם מרווח טעות קטן במיוחד: "היום ניסיתי לחשב את זה בצורה הכי טובה שיכולתי. נכון שאם הוא היה בועט חצי שנייה מוקדם יותר או מאוחר יותר, הוא כבר היה תופס אותי בתוך הרחבה. ניסיתי להחזיק מעמד כמה שיותר זמן כשהרגל שלי נטועה בחוץ, בלי לדרוך בפנים, וזה הסתדר היטב".

הכניסה של ברטרה בזמן הפנדל (צילום מסך)הכניסה של ברטרה בזמן הפנדל (צילום מסך)

מבחינתו של ברטרה, אלה בדיוק הפרטים הקטנים שיכולים להכריע משחקים ברמות הגבוהות ביותר. הוא אף חשף שהוא משתמש באותו עיקרון גם כשהקבוצה שלו מקבלת פנדל: "אני עושה את זה גם בהתקפה. אני מחזיק מעמד עד הרגע האחרון כדי שאוכל להגיע לכדור, כי בסופו של דבר מדובר בשניות ובפרטים קטנים".

ברטרה אף נזכר במקרה דומה מהעבר: "אני זוכר שבגביע המלך לפני כמה שנים, נגד סנט אנדראו, כמעט כבשתי שער בגלל שרציתי להיות שם. הפעם יצא שהייתי בצד ההגנתי, החזקתי מעמד עד הרגע האחרון וזה עבד טוב". הפעם ההכנה השתלמה בצורה מושלמת: ואייס עצר את אמבפה, ברטרה הקדים את שחקני ריאל לכדור החוזר ובטיס שמרה על היתרון בדרך לניצחון הגדול.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה