המחזור הראשון של ליגת האלופות התקיים אתמול (שלישי) עם מספר מפגשים קצביים במיוחד שנערכו במסגרת המשחקים המאוחרים של הערב. במוקד, מנצ’סטר סיטי גברה 0:2 על פורטו מצמד של ארלינג הולאנד. במשחקים נוספים, דורטמונד גברה 2:3 על ויאריאל ובטיס רשמה 2:3 על ליל.
פורטו – מנצ’סטר סיטי 2:0
החבורה של אנזו מארסקה עשתה את המוטל עליה, ויצאה מאצטדיון לא קל בפורטוגל עם מלוא הנקודות, תודות לצמד של הכוכב שלה, הולאנד. הנורווגי סחט עצירה אדירה מדיוגו קוסטה (שהיה במשחק נפלא וסיפק מספר עצירות נהדרות) במהלך המחצית הראשונה, אך בחצי השני כבש פעמיים.
הראשון הגיע כשתי דקות לתוך המחצית השנייה, כאשר החלוץ המשיך כדור שהוגבה אליו בנגיחה פנימה. הוא השלים צמד בתוספת הזמן לאחר שבעט לרשת מתוך הרחבה. הקבוצה האנגלית פותחת טוב ועם שלוש נקודות יקרות.
דקה 21: ארלינד הולאנד נגח כדור שסחט עצירה אדירה מדיוגו קוסטה.
דקה 32: ניסיונות רבים של מנצ’סטר סיטי נעצרו אצל דיוגו קוסטה, שרשם הצלות מרהיבות.
ארלינג הולאנד לוחץ על הכדור (IMAGO)דקה 47, שער! מנצ’סטר סיטי עלתה ליתרון 0:1: האורחת יצאה נהדר מחדרי ההלבשה, כאשר ארלינג הולאנד נגח פנימה.
ארלינג הולאנד (IMAGO)דקה 90+1, שער! מנצ’סטר סיטי עלתה ליתרון 0:2: הולאנד השלים צמד לאחר שבעט פנימה מתוך הרחבה.
ריאן שרקי (IMAGO)בורוסיה דורטמונד – ויאריאל 2:3
לאחר מחצית ראשונה ללא שערים, שתי הקבוצות סיפקו קצב נהדר בחצי השני, ובו נכבשו כל הגולים. ראשונה עלתה על הלוח המארחת, כאשר כדור רוחב פגש את רנאטו וייגה, וזה רשם שער עצמי.
הספרדים לא ויתרו, ובדקה ה-66 השוו לאחר נגיחה של סנטיאגו מוריניו. הגרמנים לחצו על הדוושה, וכבשו פעמיים מרגליו של סרו גיראסי. את השער הראשון כבש החלוץ מול שער ריק לאחר שקיבל כדור רוחב נפלא, ואת השני שלו, והשלישי של קבוצתו, כבש בפנדל.
בתוספת הזמן הצוללת הצהובה צימקה את התוצאה איך לא, על ידי גיראסי! החלוץ כבש לשערו הוא וקבע 2:3 בסיום המשחק.
דקה 53, שער! דורטמונד עלתה ליתרון 0:1: כדור רוחב שהוכנס לרחבה פגש את רנאטו וייגה, שממנו חדר לשערו הוא.
שחקני דורטמונד חוגגים (IMAGO)דקה 66, שער! ויאריאל השוותה ל-1:1: סנטיאגו מוריניו המשיך כדור קרן שנחת על ראשו וקבע שוויון.
הנגיחה של סנטיאגו מוריניו עושה את דרכה לשער (IMAGO)דקה 80, שער! דורטמונד עלתה ליתרון 1:2: סרו גיראסי קיבל רוחב נפלא, וכל שנותר לו היה לבעוט פנימה אל הרשת החשופה.
דקה 84, שער! דורטמונד עלתה ליתרון 1:3: סרו גיראסי השלים צמד לאחר שתרגם פנדל לשער השלישי.
שחקני דורטמונד חוגגים (IMAGO)דקה 90+4, שער! ויאריאל צימקה ל-3:2: לאחר שכבש צמד לזכות קבוצתו, גיראסי כבש גם אחד לזכות הקבוצה היריבה, לאחר שכבש שער עצמי שהחזיר את ההפרש לגול אחד בין הקבוצות על הדשא.
ליל – ריאל בטיס 3:2
משחק בקצב גבוה בצרפת. בדקה ה-12 אית’ן אמבפה בישל לאיאסה אואדה את השער הראשון של הקבוצה המקומית. האורחת לא ויתרה, ובדקה ה-33 השוותה את התוצאה מנגיחה של מארק ברטרה.
לצרפתים לקח שלוש דקות כדי להחזיר לעצמם את היתרון, והם עשו זאת על ידי נגיחה של אלכסנדרו, שקבע את תוצאת המחצית. הספרדים יצאו למחצית השנייה בצורה אדירה, ובדקה ה-53 כבר הוליכו 2:3. זה התחיל בדקה ה-49 כאשר איסקו הניח כדור נוסף על ראשו של ברטרה, שהשלים צמד, ולאחר מכן טרוי פארוט קבע מהפך עם שער במבצע מעולה.
הצרפתים רצו להשוות, אך הם קיבלו מכה קשה למאמציהם לאחר שאמבפה הורחק בדקה ה-56 לאחר עבירה מכוערת. בטיס המשיכה את המומנטום מהניצחון על ריאל מדריד, וליל תחפש ניצחון ראשון במחזור הבא.
דקה 12, שער! ליל עלתה ליתרון 0:1: מהלך קבוצתי נהדר הסתיים בהגבהה של אית’ן אמבפה לאיאסה אואדה, שנגח מקרוב את השער הראשון של משחקי הערב המאוחרים.
איאסה אואדה חוגג (IMAGO)דקה 33, שער! בטיס השוותה ל-1:1: מארק ברטרה המשיך כדור שהוגבה לעברו ונגח פנימה את השוויון.
מארק ברטרה חוגג (IMAGO)דקה 36, שער! ליל עלתה ליתרון 1:2: שער השוויון החזיק מעמד שלוש דקות בלבד, כאשר כדור קרן הגיע לאלכסנדרו, שנגח פנימה.
שחקני ליל חוגגים (IMAGO)דקה 49, שער! בטיס השוותה ל-2:2: שוב שוויון, שוב ברטרה. איסקו הניח לו כדור על הראש, והוא המשיך אותו פנימה.
שחקני בטיס חוגגים (IMAGO)דקה 53, שער! בטיס עלתה ליתרון 2:3: המהפך הושלם. טרוי פארוט סיים מהלך נפלא עם בעיטה אלכסונית ששמה את קבוצתו מלפנים.
דקה 56: כרטיס אדום נשלף לאית’ן אמבפה, לאחר ששלח מרפק מכוער לשחקן יריב.