דאגה גדולה בבורוסיה דורטמונד. קונסטנטינוס קארצאס בן ה-18 נאלץ לעזוב מוקדם את משחקה של הקבוצה מול ויאריאל בליגת האלופות הערב (שלישי), לאחר שחש ברע במהלך המחצית הראשונה. שחקן הרכש, שהגיע בקיץ מגנק תמורת 30 מיליון אירו, ירד מהמגרש כבר בדקה ה-23 ופונה בהמשך לבית החולים לבדיקות.
האירוע התרחש לאחר שקארצאס יצא קדימה במהלך התקפת מעבר. היווני האיץ, אך לאחר שהוריד את הקצב ומסר את הכדור ליוליאן ריירסון, סימן מיד שהוא זקוק לעצירת המשחק. בתוך זמן קצר התברר שהוא אינו מסוגל להמשיך בהתמודדות.
"בעיות במחזור הדם": בדורטמונד עדכנו במצבו
דרך המיקרופונים שמסביב למגרש ניתן היה לשמוע קריאות "אלונקה! אלונקה!", כאשר אנשי הצוות הרפואי נכנסו במהירות לכר הדשא. לפי הדיווח בגרמניה, גם רופא ככל הנראה נדרש להגיע למקום, וקארצאס הוצא מהמגרש כשהוא שכוב על אלונקה. אוהדי דורטמונד קמו על רגליהם וליוו את היווני בתשואות.
קארצאס (IMAGO)גם פניהם של בכירי דורטמונד, לארס ריקן וקרסטן קרמר, שנתפסו במצלמות הטלוויזיה, המחישו את הדאגה במועדון. עבור הקבוצה הגרמנית מדובר בעוד רגע מלחיץ בפתיחת העונה, לאחר שכבר איבדה לתקופה ממושכת רכש יווני נוסף, יאניס קונסטנטליאס בן ה-23. האחרון, שנרכש מפאוק סלוניקי תמורת 26 מיליון אירו, קרע את הרצועה הצולבת במחזור הפתיחה של הבונדסליגה מול המבורג.
קארצאס עצמו נעדר מאימון הסיכום ביום שני בשל ניהול עומסים, ובמקומו נכנס מול ויאריאל אית'ן נוואנרי, רכש נוסף של דורטמונד. באופן אירוני, נוואנרי צורף לקבוצה מלכתחילה בעקבות הפציעה הקשה של קונסטנטליאס, וכעת הוא נאלץ להחליף גם את הכישרון היווני הצעיר שנפגע.
במחצית סיפקה דורטמונד עדכון ראשוני ומעט מרגיע בנוגע למצבו של קארצאס: "קונסטנטינוס קארצאס נאלץ לעזוב את המגרש בעקבות בעיות במחזור הדם. בהתחשב בנסיבות, מצבו של קוסטה טוב והוא בדרכו לבית החולים לבדיקות נוספות". כעת במועדון ימתינו לתוצאות הבדיקות, בתקווה שהאירוע שהוביל לפינוי הדרמטי יתברר ככזה שלא ישבית אותו לתקופה ממושכת.