ארבעה מחזורים חלפו בליגה הלאומית וכבר היא מספקת לנו דרמות, מתח ומשחקים מרתקים. המאמן וכדורגלן העבר, יובל נעים, עלה לדבר על מצב הליגה בתכנית “שיחת היום” ב-ONE.
יובל איך אתה רואה את פתיחת הליגה הלאומית?
”פתיחה טובה מאוד. אשדוד פתחו רע וחזרו לליגה. הם מבינים שהם יצטרכו לעלות מהליגה הלאומית. משחקים טוב. הימרתי בהתחלה על בני יהודה וריינה, אבל ריינה שחררה עכשיו את ספר, נראה מה יהיה”.
גם עפולה רצה יפה.
”עפולה אני רואה אותה סוס שחור, אבל לא קבוצה לעלייה”.
מה עם ראשון לציון? תמיד מתחילים טוב ואיכשהו זה מסתבך.
”ראשון פתחה טוב, היא גמגמה בהתחלה בגביע הטוטו. צריך לשמור על תוצאות לאורך זמן. חשוב להיות בשני המקומות הראשונים בסוף הליגה”.
אשדוד מתחברת יפה.
”כן, לאט לאט. לוקח זמן להתרגל לליגה. ניצחו את כפר שלם שלדעתי לא תהיה בטופ חמש השנה”.
מה התחזית שלך אז לעונה?
”אני חושב שבני יהודה תעלה. אני נשאר איתם. ממה שאני רואה עכשיו אשדוד חזרה לתמונה. הם חשבו שהם יחליפו את טבריה, הבינו שזה נגמר. הם בונים תוך כדי תנועה, והם מועמדים חזקים מאוד לעלייה”.
לבני ריינה ועפולה יש מחר משחק חשוב מאוד. בוא ניגע בבני ריינה, מה אתה אומר יהיה שם?
”עפולה לדעתי. ריינה לא מספיק טובה. חשבתי שיהיו יותר טובים. היו להם שלושה זרים טובים והם בכלל לא משחקים. דיומנדה מנתניה לא משחק. זה לא הקבוצה שציפינו לה בתחילת השנה. הם יהיו בצמרת ריינה, אבל לדעתי אשדוד טובה יותר”.
איך אתה רואה שחקנים שלא השתלבו בליגת העל, כמו סתיו נחמני, מצליחים מאוד בלאומית.
”סתיו לא מפתיע אותי. יש שחקנים שצריכים ביטחון. בבני יהודה הוא באנקר, הוא יתן 15-20 גולים בעונה. בונים עליו. לא יודע אם הוא מספיק טוב בליגה ראשונה, כי עוד לא ראינו אותו. אני אומר תמיד, כדי להוכיח את עצמך אתה צריך לשחק. אי אפשר ברבע שעה שמכניסים אותך לדעת אם אתה מתאים. אותו דבר גם לגבי נהוראי דבוש. הוא מקבל קרדיט ועושה דברים יפים”.