נבחרת ישראל פתחה היום (שישי) את המפגש מול סלובניה בלובליאנה במסגרת הבית העולמי השני של גביע דיוויס בצורה מאכזבת, כשהיא מסיימת את היום הראשון בפיגור 2:0. במשחק היחידים הראשון, עמית ולס נכנע 6:3 ו-6:4 לבור ארטנק, והעניק למארחת את הנקודה הראשונה. מיד לאחר מכן, אוראל קמחי עלה לנסות להשוות מול פיליפ-ג'ף פלאנינשק, אך נכנע לו 7:6 ו-6:1, והעמיד את הנבחרת בפיגור כפול לקראת המשך ההתמודדות.

במשחק הראשון, ארטנק התעשת במערכה הראשונה ברגעי ההכרעה והגביר את הלחץ על ולס, שנראה מעט פחות חד ככל שהיא התקדמה. הסלובני ניצל את הירידה בקצב של הישראלי, נכנס עמוק יותר למגרש בדרך ל-3:6. ולס פתח את המערכה השנייה באנרגיה טובה, אך ארטנק שמר על ריכוז ברגעים החשובים והשלים 4:6. מיד אחריו קמחי ניסה לאזן את המפגש, ולאחר מערכה ראשונה צמודה שהוכרעה בשובר שוויון דוחק, הסלובני השתלט על העניינים בסט השני והבטיח למארחת את השליטה ביום הראשון.

הכחולים-לבנים, בהובלת הקפטן יוני ארליך, הגיעו להתמודדות לאחר שבפברואר הפסידו 3:1 לליטא בנתניה בפלייאוף הבית העולמי הראשון. לצד ולס וקמחי נמצאים בסגל גם דניאל צוקרמן, אופק שימנוב ובן וינטרוב, כאשר צוקרמן ושימנוב מיועדים בשלב זה לעלות למשחק הזוגות שיפתח את יום המשחקים השני מחר.

נבחרת הטניס של ישראל (איגוד הטניס)נבחרת הטניס של ישראל (איגוד הטניס)

גם הסלובנים הגיעו לאחר אכזבה במפגש האחרון שלהם בגביע דיוויס, כשנכנעו 3:1 לטורקיה בבית בפברואר ונשרו לבית העולמי השני. לישראל מאזן מושלם בשלושת מפגשי העבר בין הנבחרות, אחרי 0:5 ב-1995, 1:3 על החימר בסלובניה ב-2014 ו-2:3 שנה לאחר מכן, אך כעת הרצף הזה עומד בסכנה ממשית. מחר (שבת) ייפתח היום השני במשחק הזוגות הקריטי בו ישראל תהיה חייבת ניצחון כדי להישאר בתמונה, ולאחריו ייערכו משחקי היחידים הנוספים בהתאם לצורך.

מערכה ראשונה: 3:6 לבור ארטנק

בור ארטנק התעשת ברגעי ההכרעה והגביר את הלחץ על עמית ולס, שנראה מעט פחות חד לעומת השלבים הקודמים. הסלובני ניצל את הירידה בקצב של הישראלי, נכנס עמוק יותר למגרש והכתיב את חילופי החבטות. ולס ניסה להישאר בתמונה ולהחזיר את המומנטום, אך ארטנק שמר על קור רוח בנקודות החשובות. בסיום, הסלובני השלים את המהלך וזכה במערכה לאחר שוולס לא הצליח לעצור את התנופה שלו.

עמית ולס חובט (איגוד הטניס)עמית ולס חובט (איגוד הטניס)

מערכה שנייה: 4:6 לבור ארטנק

עמית ולס פתח את המשחקון באנרגיה טובה, נכנס היטב לחילופי החבטות והצליח להפעיל לחץ מתמשך על בור ארטנק. ארטנק נראה עייף יותר ככל שהמשחקון מתקדם, אך עדיין מנסה לשמור על ריכוז ולייצר תגובה יציבה. ולס ממשיך לחפש הזדמנויות להכתיב את הקצב ולנצל את הקושי של יריבו להתמודד עם העומס. המשחקון מתפתח למאבק אינטנסיבי וצמוד, כאשר שני השחקנים מנסים לשמור על היוזמה ולייצר תנופה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה