דינמו בוקרשט חגגה ניצחון מוחץ 0:4 על פארול וחזרה לפסגת הליגה הרומנית, אך עוד לפני שריקת הפתיחה מי שעמד במוקד היה דווקא ניקיטה סטויאנוב. הבלם הישראלי, שהפך לשחקן הרכב קבוע בקבוצה, נעדר “באופן מפתיע” לא רק מה-11 אלא גם מהסגל כולו, ובתקשורת הרומנית הסבירו כי הסיבה לכך היא יום הכיפורים.

ברומניה ציינו כי “אוהדי דינמו הופתעו מאוד כאשר גילו את ההרכב ואת רשימת המחליפים ולא מצאו בהם את שמו של סטויאנוב”. בן ה-21 פתח ושיחק בכל תשעת מחזורי הליגה הראשונים של העונה, ולכן היעדרותו מהמשחק במחזור העשירי עוררה מיד סימני שאלה, במיוחד משום שאינו פצוע או מורחק.

עוד לפני המשחק הודיעה דינמו כי הבלם נעדר בשל "עניין פרטי", והמאמן נונו קמפוס נשאל על כך. הוא בחר לכבד את פרטיותו של הישראלי ולא להרחיב: "היה לו עניין אישי. זה פרטי. אם היה לו משהו אישי, לא היה שום דבר שיכולתי לעשות".

ניקיטה סטויאנוב (IMAGO)ניקיטה סטויאנוב (IMAGO)

ברומניה הסבירו: סטויאנוב נעדר בגלל יום הכיפורים

בהמשך התבררה הסיבה להיעדרות. לפי הדיווחים בתקשורת הרומנית, סטויאנוב עזב את רומניה ושב לישראל לקראת יום הכיפורים, היום הקדוש ביותר בלוח השנה היהודי. ברומניה אף הקדישו לכך הסברים נרחבים וציינו כי הבלם צם ולכן לא היה יכול לקחת חלק בהתמודדות.

"בלתי צפוי! הסיבה שבגללה ניקיטה סטויאנוב לא נכלל בסגל של נונו קמפוס", נכתב באחד מכלי התקשורת במדינה, בעוד בדיווח נוסף הודגש: "כל אוהדי דינמו הופתעו כאשר גילו שניקיטה סטויאנוב לא נמצא לא בהרכב ולא על הספסל". העובדה שהישראלי היה שחקן הרכב בכל משחקי הליגה עד כה רק הפכה את החיסרון שלו לבולט יותר.

סטויאנוב, ששוויו הוערך ברומניה ב-1.5 מיליון אירו, ביסס לעצמו במהירות מעמד משמעותי במרכז ההגנה של דינמו. היכולת שהציג במועדון גם סייעה לו להגיע לנבחרת ישראל הבוגרת, שבה ערך את הופעת הבכורה שלו בחודש מרץ. ממילא הוא היה צפוי לשוב לישראל לאחר שנקרא פעם נוספת לסגל הנבחרת לקראת המשחקים הבינלאומיים הקרובים.

ניקיטה סטויאנוב (IMAGO)ניקיטה סטויאנוב (IMAGO)

בהיעדרו קיבל אימראן פטאי את המקום במרכז ההגנה, ולמרות החיסרון של הישראלי דינמו הסתדרה היטב ואף עשתה זאת בצורה מרשימה במיוחד. הקבוצה הביסה 0:4 את פארול, סיפקה הצגה לעיני אוהדיה וחזרה למקום הראשון בליגה הרומנית.

עבור סטויאנוב היה זה המשחק הראשון העונה בליגה שבו לא לקח חלק, ולא בשל סיבה מקצועית או רפואית. בזמן שחבריו חגגו רביעייה וחזרה לפסגה, הבלם הישראלי נעדר מסיבה אישית ודתית, כאשר גם מאמנו וגם המועדון בחרו לכבד אותה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה