אהבתו של רואן אטקינסון לכלי רכב עמוקה בהרבה מסתם תחביב שגרתי. השחקן הבריטי המפורסם, המוכר לציבור בעיקר בזכות גילום דמותו האגדית של מיסטר בין, צבר לאורך השנים אוסף מכוניות יוצא דופן. בין נכסיו הבולטים בעבר ובהווה ניתן למצוא אפילו מקלארן F1 נדירה, שערכה הנוכחי בשוק נאמד בעשרות מיליוני אירו.
העניין העמוק בעולם המוטורי אינו נחלת הכלל בלבד, אלא מהווה מסורת ארוכת שנים בקרב סלבריטאים רבים בממלכה המאוחדת. אומנים בולטים כמו אריק קלפטון, ג'יי קיי מזנקיו אמן ג'מירוקוואי, וסר אלטון ג'ון, ידועים אף הם במוסכים הפרטיים המפוארים שלהם ובהבנתם המעמיקה בדגמים בלעדיים.
כעת, מגיעה לשוק מכונית נדירה במיוחד מתוך האוסף הפרטי של אטקינסון – דגם של אסטון מרטין V8 עם מרכב שעוצב על ידי סדנת זאגאטו האיטלקית. מדובר בדגם נדיר ביותר, אשר מתוכו יוצרו בין השנים 1986 ל-1989 כ-89 יחידות בלבד, מתוכן 52 בתצורת קופה ו-37 בתצורת קבריולה.
המכונית המוצעת למכירה היא בעלת חשיבות היסטורית ייחודית, שכן מדובר ביחידה הראשונה כליל שיצאה מפס הייצור. הדגם הוצג לראשונה בתערוכת הרכב היוקרתית בג'נבה בשנת 1986, וכיכב ישירות על הביתן הרשמי של יצרנית היוקרה הבריטית.
מכונית נדירה (בינה מלאכותית)לאחר שרכש את כלי הרכב הנדיר, אטקינסון לא הסתפק במפרט הסטנדרטי והחליט לבצע בו מקצה שדרוגים מקיף בהזמנה אישית. הוא פנה ישירות אל החברה כדי שתוסיף לרכב שיפורים ייעודיים, אשר יאפשרו לו להתחרות עמו במסלולי המרוצים ולנסוע עמו באופן חוקי לחלוטין על הכביש הציבורי.
במסגרת השינויים ההנדסיים, הספק המנוע שודרג בצורה משמעותית מ-432 כוחות סוס ל-478 כוחות סוס. בנוסף לכך, הותקנו ברכב חלונות קלים יותר, מיכל דלק מוגדל ולוח מחוונים מורחב המותאם לדרישות המסלול.
מחיר ההשקה המקורי של דגם הייצור עמד על כ-142,500 אירו בשנות השמונים, סכום השווה כיום לכ-420,000 אירו בשיקלול האינפלציה. השיפורים וההתאמות המיוחדות שדרש אטקינסון הובילו להשקעה כספית נוספת ומשמעותית, והוא אף השתתף עם הרכב באופן פעיל במרוצים רשמיים של מועדון בעלי אסטון מרטין.
מחיר המבוקש כעת עבור המכונית עומד על 325,000 אירו כאשר מד הקילומטראז’ שלה עומד על כ-10,000 קילומטרים בלבד. סכום זה משקף לא רק את נדירות הדגם ואת התיעוד ההיסטורי המלא שלו, אלא גם את הערך המוסף והסיפור המרתק מאחורי אחד השחקנים האהובים בבריטניה.
הכותב שי לב שימש בעבר כעורך הראשי של אתר ONE ובימים אלו עורך את מדור האזור המוטורי באתר.
רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור האזור המוטורי? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את האזור המוטורי. נתראה בכתבה הבאה