אחרי שסוכן השחקנים עידן בן אבו עלה לדבר על מצב הישראלים בארץ ובחו”ל ועל כמות הזרים בליגה המקומית, ניר אלון, יושב ראש חטיבת הספורט בהסתדרות, עלה להגיב על כך בתוכנית “שיחת היום” של ONE.
היית היום בוועדת המשמעת של הפועל חיפה?
״הייתי בפגישה אחרת, מושיקו (מישאלוף) היה. אנחנו מחלקים את התפקידים בינינו. הוא חייב את השחקן להזמין לארוחה, אמרתי לו שבסוף השחקנים לא ירוצו בדשא מרוב ארוחות. הוא שחקן צעיר, עבירה ראשונה, עשה טעות, גם חיים היה בשיחה. שיתרכזו מעכשיו בליגה״.
דיברנו פה על מעמד השחקן הישראלי, שקבוצות מביאות שמונה זרים ומעמד השחקן הישראלי נפגע מאוד.
״לא שמעתי מה דיברתם, אבל כן יצרנו הסכם לחמש השנים הקרובות שנותן איזונים בין הזרים לישראלים. התייחסנו גם לקבוצות במפעלים האירופיים. נתנו סנקציה כספית כבדה למי שמחזיק למעלה משבעה זרים. מי שמשתף זר שמיני צריך להיפרד משלושה מיליון שקלים בערך, זה כסף משמעותי״.
הרבה קבוצות אומרות שהן לא רוצות לוותר על מיליון דולר.
״גם אלונה (ברקת) לא לקחה את הזר השמיני. זה לא כדורסל. יש פה 22 שחקנים בכל קבוצה בליגה, קחו חמישה וחצי מיליון שקלים עם הקנס מהמנהלת וחוסר קבלת הכספים מהשר, קבוצות מהססות לקחת זר שמיני״.
אלונה ברקת (חגי מיכאלי)אז הן מביאות שמונה זרים, משחקות עם שבעה. בסוף זה עדיין פוגע בשחקן הישראלי. יש פעולות מנע לזרים, אבל מה עושים לטובת הישראלים?
״הזרים זה קריטי. למה זה קריטי? כי אין שוויון בין העסקת שחקן ישראלי לשחקן זר. שחקן זר עולה חצי מהישראלי. בהתחלה רצו זרים בלי הגבלה, הצלחנו להגיע לפשרה״.
אז אולי המיסוי לזר השישי יהיה גם 50 אחוזים?
״המסקנות היו שהולכים על איכות ולא על כמות. הזר השביעי והשמיני צריך להיות עם קריטריונים מסוימים של רמה ויכולת. בכדורגל, לראשי המנהלת, חשוב השחקן הישראלי״.
אז מה הם עושים עם זה?
״נותנים אופק לשחקן הישראלי. מה עושים עם חבר׳ה שלא משחקים מספיק? פותחים ליגה ארצית, מעין ליגת מילואים״.
מושיקו מישאלוף (שחר גרוס)זה ייקח שנתיים בגלל האינטרסים הפוליטיים.
״אנחנו רוצים לתת להם לשחק. ברגע שמשחקים מתפתחים״.
יש לכם עוד כוח בכלל?
״הכוח שנתנו בשנה שעברה היה משמעותי״.
אז שנה הבאה תהיה ליגת פיתוח?
״אני ומושיקו העברנו לשחקנים את המתווה והם מרוצים. האצטדיונים מלאים, האוהדים שמחים. הישראלים בולטים ובלטו״.
דיברנו על המעמד השני, לא על הכוכבים. על שחקני הדרג השני שנפגעים מזה. יכול להיות שאתה לא היית משחק היום.
״אם הייתי היום, וקיבלתי הצעה לשחק מלונג איילנד, לא הייתי מהסס. הייתי הולך לשם. אני חושב שהשר זוהר ימצא את הדרך לתת לשחקן הישראלי במה בכדורסל. לצערי שם המצב קשה יותר מבכדורגל״.