המפלה של נבחרת ישראל בשני המשחקים הראשונים בליגת האומות הובילה לשלל תגובות ומטבע הדברים גם ביקורות. לאורן סמדג’ה היה מה לומר על התגובות הרבות לתבוסות של השחקנים בכחול לבן והוא העלה פוסט באינסטגרם.

"‏נבחרת ישראל, בכל ענפי הספורט, היא הנבחרת הייצוגית של כולנו”, כתב סמדג’ה, “‏מרגע שהספורטאים לובשים את המדים הלאומיים, הם מייצגים את כולנו. יהיו רגעים של הצלחות ויהיו גם רגעים של הפסדים. בכל מצב, חובתנו לתמוך בהם, לחבק אותם ולתת להם רוח גבית.

“‏ההתנפלות על המאמן והמילים המשפילות כלפי השחקנים לא מחזקות את הנבחרת, הן מחלישות אותה. ובעיקר פוגעות בצעירים שחולמים יום אחד ללבוש את המדים האלה ולייצג את מדינת ישראל”.

אורן סמדגאורן סמדג'ה (רדאד ג'בארה)

“מותר לבקר, אבל בלי לאבד את הכבוד”

מאמן נבחרת הג’ודו לשעבר המשיך: “‏מה קרה לנו עם הרשעות הזאת? ‏איך הגענו למצב שבו אחרי משחק, במקום לתת גב, לחזק ולעודד, אנחנו מתנפלים ומשפילים? ‏מותר לבקר. מותר לכעוס. מותר להתאכזב. ‏אבל אפשר לעשות את זה בלי לאבד את הכבוד, האנושיות והאחריות שלנו אחד כלפי השני ‏אלה השחקנים שלנו. זה המאמן שלנו. זו הנבחרת שלנו.

“‏ברגעים הקשים, דווקא אז צריך לדעת לתת גב. ‏כי ביקורת יכולה לתקן, אבל רשעות רק הורסת. ‏כולנו רוצים שהם יצליחו. ‏בואו ניתן להם להרגיש שאנחנו איתם.

“‏להיות מאמן נבחרת זו אחת המשימות הקשות ביותר שיש. אני זוכר את זה על בשרי. ביקורת היא לגיטימית ואף חשובה, אבל הביקורת חייבת להישאר מקצועית. מה שהיה כאן חרג מביקורת מקצועית והפך למרחץ דמים, כולל ירידה לפרטים אישיים.

רן בן שמעון (IMAGO)רן בן שמעון (IMAGO)

“‏לפני המשחק וגם אחרי, שלחתי הודעה לרן בן שמעון, אמרתי לו שאני איתם בלב ושאני הכי רוצה בעולם שהם יצליחו. ‏כי בסופו של דבר, זו הנבחרת שלנו. כולנו איתם. ‏ביחד ניתן להם את כל הגיבוי, האמונה והרוח שהם צריכים”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה