את החגיגות של הנבחרת הצעירה של ישראל אתמול (שלישי) בסיום המשחק בסלובניה, קשה היה לפספס: הנבחרת של גיא לוזון, עשתה את זה דרמטי, אך ניצחה בצדק 2:3 את נבחרת סלובניה ושמרה על סיכויים טובים להעפיל לשלב הפלייאוף במוקדמות היורו.
למעט עשרים הדקות הראשונות, החבורה בכחול-לבן הכתיבה את הקצב במשחק ולמרות שנקלעה לפיגור, ידעה להפוך את התוצאה ולמרות שספגה שוויון, היא הראתה אופי גדול: ניב יהושע, ברגע הכי מתאים, כבש את שער הבכורה שלו העונה והכריע את ההתמודדות.
בנבחרת דיברו על כך שלא יוותרו בקלות על הצ'אנס להעפיל לפלייאוף, כשהדברים תלויים בהם, כאשר לאורך השבוע האחרון, השחקנים הוותיקים בחבורה דוגמת תאי עבד, רן בנימין, נועם בן הרוש, ניב יהושע ומוחמד אבו רומי קיבלו את השחקנים החדשים נועם שטייפמן, אוריין גורן, ניב גבאי ושי סבח והכניסו אותם לעניינים.
שחקני הנבחרת עד גיל 21 חוגגים (ההתאחדות לכדורגל)למעשה, מוחמד אבו רומי הוא השריד היחיד מטורניר היורו בגיאורגיה, כאשר עוד לפני המשחק, ערך גיא לוזון אסיפה לשחקנים ובה הקרין להם קטעים ממשחקי היורו לפני שלוש שנים, בו ישראל העפילה לחצי הגמר: "זאת הזדמנות של פעם בחיים וחוויה מטורפת", אמר להם.
עבור לוזון, הניצחון אתמול היה סימבולי גם מבחינת התאריך: ב-29.09.2005, 21 שנים אחורה, לוזון ניצח ביחד עם מכבי פ"ת 2:5 את פרטיזן בלגרד והעפיל לשלב הבתים של גביע אופ"א, כאשר כעת הוא הגדיל את הסיכויים להעפיל ליורו בפעם השנייה תוך שלוש שנים.
מחמאות לעבד, גורן ויהושע
בנבחרת החמיאו בעיקר לתאי עבד, אוריין גורן וניב יהושע, שגילו מנהיגות, כאשר קשרה של ברצלונה, בלט בהופעת הבכורה שלו: "זה היה משחק קשה מול יריבה חזקה, אבל הגיע לנו לנצח. גם השער הראשון שספגנו היה מנבדל ברור", אמרו בנבחרת. "אבל עוד לא עשינו כלום ואנחנו צריכים לרדת לקרקע".
שחקני נבחרת ישראל עד גיל 21 (ההתאחדות לכדורגל)כעת, הפנים של ישראל למשחק מול נורבגיה: הנבחרת תתאמן במאריבור ותמריא ביום שישי בבוקר לאמסטרדם ומשם בטיסת המשך לעיר הקטנה סטוונגר שבנורבגיה, חמישה ימים לפני ההתמודדות ותערוך גם את ערב החג השני בסקנדינביה.
הנבחרת תלויה בעצמה
ניצחון על נורבגיה יבטיח העפלה לפלייאוף, אך היא עשויה להבטיח את העפלתה עוד קודם לכן, אם הולנד תמעד מול סלובניה במשחק שייערך ביום שישי. נכון לרגע זה, לא צפויים שינויים בסגל: נועם שטייפמן היה מועמד לחזור לנבחרת הבוגרת, אך נראה כרגע שיישאר, כשבכל אופן בצעירה הבהירו שבאופן טבעי, הנבחרת הבוגרת נמצאת בראש סדר העדיפויות.