רנו לונגוורה, שמונה למאמן נבחרת צרפת באתלטיקה, ימשיך לעבוד במקביל גם כמנהל הישגי באיגוד האתלטיקה הישראלי לאחר שקיבל אישור לכך מהצרפתים, כך נודע ל-ONE. המאמן שהה בישראל עד אמש (שלישי) והמריא לפאריס כדי להתחיל בעבודתו בעוד כחודש ימים באופן רשמי.
רנו לונגוורה אמר ל-ONE לאחר המינוי: “צרפת זו המדינה שנולדתי בה והחזרה לשם היא טבעית. זה אתגר נהדר עבורי, אבל גם עבודה עם הרבה אחריות. כשאתה מגיע למדינה כמו צרפת אתה צריך להוכיח את עצמך. אנחנו צריכים מדליות ויש לי הרבה עבודה על מנת שנשיג את זה ונעמוד בציפיות. המטרה שהאתלטים הצרפתים יסיימו על הפודיום, כל תוצאה אחרת לא תהיה טובה”.
כפי שפורסם ב-ONE, למאמן יצטרף גם האצן הישראלי בלסינג אפריפה שעזב את נבחרת הולנד ויעבור להתאמן עם נבחרת צרפת. “הוא לא היחיד שעובר מהולנד לצרפת כי יש עוד שלושה ספרינטרים הולנדים שמגיעים איתנו לפאריס. הם ביקשו להגיע איתי לצרפת כדי להמשיך להתאמן אצלי אז אנחנו כולנו הולכים להתאמן ביחד כקבוצה”, ציין לונגוורה. “יש רצים צרפתים טובים שכבר מתאמנים בפאריס, אז נעשה קבוצת אימונים אחת כאשר אני אהיה המאמן הראשי”.
רנו לונגוורה (אסי ממן)“מגמת שיפור”: השאיפות של המאמן מבלסינג אפריפה
לדבריו של רנו לונגוורה, “המטרה עם בלסינג אפריפה היא לראות מגמת שיפור. הוא הולך להתחרות באליפות העולם בבייג’ינג 2027, באליפות אירופה חוז'וב 2028 שזה כמה שבועות לפני המשחקים האולימפיים, וכמובן גם באולימפיאדת לוס אנג׳לס 2028. אם יתאמן טוב אולי גם באליפות אירופה באולם שתהיה קודם לכן בוולנסיה, שם הוא ירוץ 60 מטר כי אנחנו עובדים הרבה על הזינוק והכוח המתפרץ שלו. אני שואף לראות אותו בחצי הגמר באליפות העולם שזה משהו שהוא לא עשה בתחרות האחרונה בטוקיו, לראות אותו מתמודד על מדליה באליפות אירופה ועושה לפחות חצי גמר במשחקים האולימפיים”.
המאמן הוסיף: “בלסינג יכול וגם צריך עוד לשפר את השיאים שלו. עשה 19.99 שניות בתחרות בז׳נבה בשנה שעברה, אבל זה היה עם רוח גבית גבוהה מהמותר של 2.3. אני חושב שכן, הוא מסוגל לשפר את זה. יש לו עוד הרבה לאן להתקדם מהתוצאות שהוא עשה בנוער. הוא קבע שיא של 19.96 שניות ובנוער זה בסדר, אבל המטרה זה להתקדם ולעשות שיאים ומדליות גם בבוגרים”.
בלסינג אפריפה (חגי מיכאלי)במקביל לעבודתו של רנו בצרפת, המאמן אישר כי ימשיך לעבוד גם בישראל במקביל. “אני עכשיו חוזר מעבודה בישראל עם ילדים במכון וינגייט. בחנו את כל הילדים שנראים לנו כבעלי פוטנציאל. אני עדיין הולך לעבוד עם האתלטים הישראלים. ביקשתי מהאיגוד הצרפתי שאני רוצה להמשיך בעבודה המשותפת עם האיגוד הישראלי, הם אישרו”, אמר המאמן.