רעידת אדמה של ממש בנבחרת פורטוגל בעקבות הסערה סביב כריסטיאנו רונאלדו. הכוכב בן ה-41 נטש בהפתעה גמורה את מחנה האימונים של הנבחרת בקופנהגן וכבר חזר למדריד. כעת בפורטוגל כבר מעלים את האפשרות שרונאלדו עשוי לפרוש סופית מהנבחרת.
התפוצצות הפרשה החלה בעקבות מסיבת עיתונאים סוערת ומתוחה במיוחד של המאמן הלאומי, ז'ורז'ה ז'זוס, בה ניסה תחילה לשדר עסקים כרגיל והצהיר כי "אין שום בעיה" עם החלוץ, ואף טען כי CR7 כלל לא סירב להתאמן כפי שנטען בחלק מהדיווחים.
המאמן הסביר כי הבהיר מראש לרונאלדו ולברונו פרננדש על תוכנית עבודה מיוחדת שתמנע עומסים, וכי סוכם מראש שהוא לא צפוי לפתוח בשני המשחקים הקרובים לנוכח העומס המצטבר. עם זאת, התסכול של רונאלדו הגיע לנקודת רתיחה במהלך המשחק מול נורבגיה, אז נשלח לחימום ממושך של כ-30 דקות שבסופו כלל לא שותף על ידי המאמן.
לא עלה לאימון. כריסטיאנו רונאלדו במאלמו (IMAGO)"אני המאמן, אני מחליט", הטיח ז'זוס במהלך מסיבת העיתונאים הקשוחה והבהיר כי מעמד של אף שחקן, גדול ככל יהיה, אינו מעניק לו זכויות יתר על חשבון טובת הקבוצה. הדברים הנוקבים, בשילוב תחושת ההשפלה מהחימום שלא הוביל לשיתוף, הובילו לפגישת חירום דרמטית שהתקיימה אחר הצהריים יחד עם נשיא ההתאחדות לכדורגל בפורטוגל, פדרו פרואנסה. הפגישה הסתיימה בכישלון חרוץ ובפיצוץ מוחלט.
בעקבות הפגישה, רונאלדו החליט לארוז את חפציו, עזב את אצטדיון פארקן ואת מחנה האימונים, ומשם עלה על מטוס פרטי שהטיס אותו ישירות למדריד כדי להתאחד עם משפחתו בשעות המוקדמות של הבוקר. ההתאחדות הפורטוגלית מיהרה לפרסם הודעה רשמית שבה אישרה את עזיבתו של הקפטן, והדגישה כי ההכנות למשחקים הקרובים מול דנמרק ונורבגיה נמשכות כסדרן עם 24 השחקנים הנותרים בסגל.
התקשורת העולמית עוסקת ברונאלדו
הדרמה המיידית תפסה כותרות ראשיות בכל רחבי הגלובוס. בעוד שב’ל’אקיפ’ הצרפתי סיקרו בהרחבה את עזיבתו החשאית של רונאלדו, בבריטניה ניתחו את פגישת המשבר, ובגרמניה הגדילו לעשות ותיארו את האירוע כ"שערוריה אמיתית עם רונאלדו".
ז'ורז'ה ז'סוס באימון הנבחרת (IMAGO)מנגד, רונאלדו עצמו שבר שתיקה בפוסט קצר ברשתות החברתיות שזרם כמו אש בשדה קוצים: "אחרי שיחה עם נשיא ההתאחדות, החלטתי לעזוב את מחנה הנבחרת. בעיתוי ובזמן המתאים אספר לכל הפורטוגלים את האמת על הסיבות שהניעו אותי לעזוב את הנבחרת שאליה תמיד הקדשתי את כל כולי".
בזמן שבתקשורת המקומית בפורטוגל תוהים האם מדובר בפרידה סופית וצורבת מהמדים הלאומיים, נראה שהפרק הזה עדיין רחוק מלהסתיים.