הפועל תל אביב רשמה הערב (חמישי) ניצחון 98:102 יוקרתי במיוחד על ריאל מדריד, ובתקשורת הספרדית לא נשארו אדישים להופעה של החבורה של דימיטריס איטודיס. ב'מארקה' וב'אס' התמקדו בעיקר בקשיים הגדולים של הבלאנקוס, אך במקביל חילקו לא מעט מחמאות לאדומים, ששלטו במשך חלקים ארוכים והצליחו לעמוד גם בניסיון הקאמבק של היריבה במחצית השנייה.
כבר במחצית הראשונה התמונה הייתה ברורה מבחינת הפרשנות הספרדית. ריאל התקשתה מאוד לעצור את ההתקפה של הפועל, וב'אס' תיארו את מה שהתרחש על הפרקט במילים חדות: "הפועל משחקת כרצונה". בהמשך נכתב על דן אוטורו כי הוא "מפרק את הטבעות של מדריד", בעוד על ואסילייה מיציץ' צוין: "הוא עושה מה שהוא רוצה".
גם הדרך שבה ריאל נראתה לא חמקה מהביקורת. כאשר היתרון של האדומים הלך וגדל, נכתב ב'אס': "ריאל מדריד רעה מאוד בשני צדי המגרש", ובהמשך תואר תיאו מאלדון כ"כמעט האפשרות היחידה כרגע" של הקבוצה הספרדית. להפסקה ירדו הלבנים בפיגור של 20 נקודות, ובדיווח נכתב: "תבוסה עד כה עבור השחקנים של פדרו מרטינס. 20 הפרש ו-63 נקודות שספגו ב-20 דקות. טירוף".
זאק ליידי (הפועל תל אביב)מיציץ' היה אחד השחקנים שזכו למילים החמות ביותר. ב'אס' נכתב עליו במהלך הריצה האדומה: "מיציץ' שוב קולע איך שהוא רוצה", ולאחר סל נוסף הוסיפו: "איזה סרבי אדיר". גם ברונו קאבוקלו זכה להתלהבות בעקבות הקליעה שלו מבחוץ, כאשר השלשה החמישית שלו מחמישה ניסיונות הוגדרה בפשטות: "מדהים".
ריאל חזרה משום מקום, הפועל ידעה לענות
למרות השליטה של הפועל במחצית הראשונה, ריאל לא נעלמה. ברבע השלישי היא יצאה לריצה אדירה של 0:19, מחקה כמעט לחלוטין את הפיגור ואף השלימה מהפך. ב'אס' ציינו כי החמישייה עם ניק סמית' ג'וניור, מאלדון, טימותי לוואוו-קבארו, מיקה ינטונן ואדי טבארס הייתה זו ששינתה את המשחק, ובסיום הרבע השלישי כבר עמד לוח התוצאות על שוויון 75:75.
אלא שהפועל לא נשברה. אחרי שאיבדה יתרון של יותר מ-20 נקודות וראתה את ריאל עולה לראשונה ליתרון, החבורה של איטודיס התעשתה ברבע האחרון. מיציץ' החזיר את הביטחון להתקפה, אנטוניו בלייקני סיפק סל שהוגדר ב'אס' כ"איזה סל אדיר", ואלייז'ה בראיינט זכה למחמאה דומה: "סל ענק של אלייז'ה בראיינט. משחק אדיר של האמריקאי".
בסופו של דבר, דווקא אחרי שריאל הצליחה לחזור ממשחק שנראה אבוד, הפועל הייתה זו ששמרה על קור הרוח ברגעים החשובים והשלימה ניצחון גדול. מבחינת התקשורת במדריד, הסיפור היה כפול: ערב חלש מאוד של הבלאנקוס בחלקים ארוכים של ההתמודדות, ומנגד הופעה התקפית מרשימה של הקבוצה של איטודיס, שהראתה שגם כשהיתרון הגדול שלה נעלם, היא מסוגלת להתאושש ולסגור משחק מול אחת הקבוצות הבכירות באירופה.