נבחרת ישראל הגיעה הערב (חמישי) למחצית הדרך בקמפיין ליגת האומות שלה, אבל עדיין מחפשת ניצחון ראשון. הכחולים-לבנים נפרדו ב-0:0 מקוסובו והוסיפו נקודה ראשונה למאזנם בבית, כאשר במקביל אירלנד ואוסטריה סיימו ב-2:2. כעת, כששלושה משחקים כבר מאחור ושלושה נוספים עוד לפניה, אפשר להתחיל להבין בצורה ברורה יותר על מה ישראל עדיין יכולה להיאבק.

בעקבות תוצאות הערב אוסטריה נותרה בפסגת הבית עם שבע נקודות ומאזן שערים של 4:8. קוסובו ואירלנד צמודות אחריה עם ארבע נקודות כל אחת, כאשר לקוסוברים מאזן שערים של 3:2 ולאירים 3:5. ישראל נועלת את הטבלה עם נקודה אחת ומאזן שערים של 5:1.

למרות הפתיחה הלא פשוטה, הקמפיין עדיין רחוק מסיום. כבר ביום ראשון תפגוש ישראל את אירלנד בסרביה, בעוד קוסובו תארח את אוסטריה. בחודש נובמבר יגיעו שני המשחקים האחרונים: משחק חוץ מול קוסובו ב-14 בנובמבר ולאחר מכן מפגש עם אוסטריה בהונגריה ב-17 בנובמבר. באותו חלון תשחק אירלנד גם מול אוסטריה וקוסובו.

מנור סולומון (ראובן שוורץ)מנור סולומון (ראובן שוורץ)

מה עדיין מונח על הכף עבור ישראל?

בכל הנוגע למסלול אפשרי ליורו דרך ליגת האומות, התמונה עדיין מורכבת מאחר שטרם התברר באופן סופי כיצד יחולקו המקומות בפלייאוף. בכל תרחיש מעשי, המקום הראשון בבית הוא זה שעשוי להיות משמעותי במאבק הזה, בעוד אירלנד עשויה לקבל מסלול לפלייאוף גם מתוקף היותה אחת המארחות, לצד אנגליה, וויילס וסקוטלנד. מבחינת ישראל, הפער שנוצר הופך את האפשרות הזו לקשה מאוד.

מטרה משמעותית וריאלית יותר מבחינת הכחולים-לבנים נמצאת בדירוג לקראת מוקדמות היורו. סיום באחד משני המקומות הראשונים בבית יכניס את ישראל לדרג השני בהגרלת המוקדמות, בעוד מקום שלישי או רביעי ישאיר אותה בדרג השלישי. בהתאם לשיטה הנוכחית בליגת האומות, ישראל לא יכולה להידרדר מתחת לדרג השלישי בהגרלה שתיערך בדצמבר.

יש משמעות גדולה גם למיקום הסופי בכל הנוגע לעתידה של ישראל בליגת האומות עצמה. אם הנבחרת תסיים במקום הרביעי והאחרון בבית, היא תידרש לשחק בחודש מרץ בפלייאוף הישרדות בדרג ב', שם תפגוש אחת מהנבחרות שיסיימו במקום השני בבית בדרג ג'. היריבה האפשרית תיקבע בהגרלה בנובמבר.

רן בן שמעון (ראובן שוורץ)רן בן שמעון (ראובן שוורץ)

לעומת זאת, המקום השלישי הפך משמעותי עוד יותר בעקבות שינוי הפורמט לקראת המהדורה הבאה. נבחרת שתסיים במקום הזה תבטיח את הישארותה בדרג ב' ולא תצטרך לעבור דרך משחקי ההישרדות.

כך, אחרי שלושה משחקים, ישראל אמנם נמצאת בתחתית הבית עם נקודה בלבד, אבל לפניה עוד תשע נקודות אפשריות. ה-0:0 מול קוסובו לא שינה באופן דרמטי את מצבה, אך לקראת אירלנד ולאחר מכן צמד משחקי נובמבר, כל נקודה עשויה להשפיע על הדירוג, על הדרג במוקדמות היורו ועל השאלה האם הנבחרת תצטרך להיאבק על מקומה בדרג ב'.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה