נבחרת הולנד סיפקה משחק הפכפך ומלא דרמה שהסתיים בתיקו 2:2 אתמול (חמישי) מול יוון. המאמן צ'אבי לקח אחריות מלאה על פתיחת המשחק הלא טובה, הקפטן וירג'יל ואן דייק תקף את ההתנהלות במחצית הראשונה, ובסופו של דבר האורנג' חזו מ-2:0 לשוויון משער של טיג’אני ריינדרס.
צ’אבי שביצע שלושה חילופים מיד בפתיחת המחצית השנייה, לא חיפש תירוצים והתוודה על אחריותו לבלאגן הטקטי: "זו הייתה אשמתי כמאמן. המערך אולי לא היה טוב. היינו צריכים שני שחקנים כדי לייצר מצבים, והצלחנו לשנות את זה בהפסקה".
צ'אבי הוסיף וניתוח את הבעיות המנטליות של שחקניו: "אני מנסה להיות כנה, ואמרתי את זה גם לשחקנים: ‘סליחה, אני חושב שזו הייתה אשמתי. אנחנו הולכים לארגן מחדש את הנבחרת’".
לדבריו, הבעיה לא הייתה רק בבחירת ההרכב, אלא בגישה: "לא הייתה מספיק אמביציה. היה חשוב לנצל הזדמנויות, אבל במחצית הראשונה לא עשינו כלום. הנבחרת הראה תגובה נהדרת בחצי השני, ואני שמח על כך, אבל בסופו של דבר אני אף פעם לא מרוצה מתיקו".
טיג'אני ריינדרס חוגג (IMAGO)ואן דייק: “חייבים לשחק כך מהדקה הראשונה”
קפטן האורנג', וירג'יל ואן דייק, לא חסך ביקורת נוקבת על היכולת החלשה שהציגה הנבחרת ב-45 הדקות הראשונות: "ברור שהמחצית הראשונה הייתה שונה לגמרי. במחצית הראשונה הובסנו בכל פרמטר. זה היה בלתי מתקבל, במיוחד במאבקים ובקרבות על כדורים חוזרים. אסור שזה יקרה".
ואן דייק הסביר את הבעיות המקצועיות על הדשא: "הם לא לחצו באמת והיו בצפיפות נמוכה, מה שגרם לכך שהיו לנו המון שחקנים לפני הכדור ולא עמדנו בקצב גבוה. כשניסינו לשחק דרך האמצע, איבדנו את הכדור מהר מדי. הפסדנו כמעט כל מאבק".
למרות זאת, הקפטן שיבח את התפנית שחולל צ’אבי עם כניסת נואה לאנג, ריינדרס וראיין חראבנברך בתחילת המחצית השנייה: "למזלנו היו לנו 45 דקות לתקן. המחצית השנייה הייתה טובה, אבל היינו חייבים לשחק כך מהדקה הראשונה".
שחקני נבחרת הולנד (IMAGO)לקראת סרביה ביום ראשון באיינדהובן, ואן דייק שיציין את ההופעה ה-100 שלו במדי הולנד, אמר: "זה ציון דרך יפה, אבל הפוקוס לא שם. אנחנו קודם כל נשב יחד כי המחצית הראשונה הייתה בלתי מתקבלת על הדעת ועלינו לדבר על זה יחד".
גם המגן הימני, דנזל דומפריס, התייחס לקאמבק הדרמטי של הנבחרת: "היינו צריכים להתחיל מחדש במחצית השנייה וזה מה שאמרנו אחד לשני בהפסקה. מגיעות מחמאות לאיך שהפכנו את התוצאה, שלא נתנו לראשים ליפול והמשכנו קדימה. אבל מה שנשאר איתנו זה שאסור להתחיל ככה. ראית את זה שבוע שעבר מול גרמניה וראית את זה הפעם. אנחנו חייבים לעבוד על פתיחת משחקים טוב יותר".