אם מישהו ציפה לקרב צמוד ברייקה, הוא קיבל הצגה חד-צדדית. אנגליה פשוט התפוצצה עם 0:7 היסטורי על קרואטיה. במחצית הראשונה, נבחרת שלושת האריות כבשה ארבע פעמים והציגה כדורגל התקפי מושלם. הארי קיין, ג'וד בלינגהאם, אנתוני גורדון ובוקאיו סאקה חגגו מול ההגנה הקרואטית, שלא הצליחה להתמודד עם הקצב והלחץ של האנגלים.

בחצי השני חניכיו של טוכל לא הורידו את הרגל מהגז ובדקה ה-53, הם ביצעו התקפה קבוצתית מדהימה, עם מספר חילופי מסירות מהירים שפירקו את ההגנה הקרואטית, כשבסיום אליוט אנדרסון בישל נהדר להארי קיין שהשלים צמד. 13 דקות לאחר מכן, טעות קשה בהגנת המארחת הובילה לשער נוסף של נבחרת שלושת האריות, הפעם הארי קיין בישל לבוקאיו סאקה שהבקיע את השני שלו במשחק. בדקה ה-87, מורגן רוג’רס הרשית את השביעי. 

התקשורת האנגלית כבר הגדירה את המחצית הראשונה כשליטה מוחלטת, ולא קשה להבין למה: אנגליה כמעט לא נתנה לקרואטיה לצאת מהחצי שלה, ובמקביל הענישה אותה פעם אחר פעם במעברים ובהתקפות מהירות. בנוסף, ב-TalkSPORT הגדירו את 45 הדקות הראשונות כ-“רמיסה אכזרית”, בעוד שב’טיימס’ תיארו את התצוגה האנגלית כ-“שליטה מוחלטת ודומיננטית”.

הארי קיין חוגג (רויטרס)הארי קיין חוגג (רויטרס)

על המחצית השנייה נאמר בממלכה: “אנגליה לא עצרה, זאת הצהרת כוונות”. טוכל וחניכיו סיפקו הופעה מושלמת, שהנחילה לקרואטים את הפסדם הגדול ביותר בהיסטוריה.  

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה