בהפועל באר שבע ממתינים להתפתחויות בסוגיית קהל החוץ לקראת המשחק מול אלקמאר במסגרת הליגה האירופית, שייערך ביום חמישי הבא (15 באוקטובר). כפי שפורסם לראשונה ב-ONE, הנושא צפוי לעלות לדיון באלקמאר מחר (שני), כאשר במועדון ובכדורגל הישראלי מקווים כי ההחלטה שלא לאפשר לאוהדי באר שבע להגיע למשחק תשתנה.
בבאר שבע עוקבים בדריכות אחר הדיון, שכן ההחלטה שתתקבל עשויה לקבוע האם אוהדי הקבוצה יוכלו להיות ביציע החוץ בהולנד. אופ"א כבר נכנסה לעובי הקורה בנושא, וכעת במועדון מחכים לראות כיצד יתפתח הדיון ומה יהיה גורל הקהל האדום במשחק.
לפי ההערכות, למעלה מ-100 אוהדים רכשו טיסות ושריינו מקומות בבתי מלון באמסטרדם ובאלקמאר וינסו להיכנס למשחק גם אם לא תאושר כניסה רשמית, מה שיצור בעיית אבטחה גדולה יותר.
אוהדי הפועל באר שבע (מרטין גוטדאמק)בבאר שבע שומרים על שתיקה בכל הקשור לסאגה, כדי לטפל בה בשקט באמצעות אופ"א כשגם ההתאחדות לכדורגל פועלת מאחורי הקלעים. במועדון לא משלימים עם ההחלטה, שיכולה להיות מסוכנת עבור כל הכדורגל הישראלי.
"אם ההחלטה הזאת תשאר בעינה, כל קבוצה תשלח את המשטרה המקומית שתודיע שלא תוכל לאבטח את האירוע ובכך הקבוצה עושה לעצמה חיים קלים. אם אין קהל חוץ שלנו, לא צריך להיות גם קהל ביתי, אחרת כל זה לא שווה כי אין ספורט בלי אוהדים", אמרו גורמים בבירת הנגב.
אוהדי הפועל באר שבע (Srdjan Stevanovic/Starsport.rs)בינתיים, הקבוצה ממשיכה בהכנות המקצועיות לקראת המשחק הקרוב מול עירוני טבריה. בבאר שבע ניצלו את הפגרה גם כדי לקיים משחק אימון מול מכבי פתח תקווה, כאשר לוקאס ונטורה, ששיחק למעלה משעה, צפוי להיות כשיר למשחק מול טבריה.