מכבי תל אביב והפועל ירושלים ייפגשו הערב (ראשון, 19:00) בהיכל טוטו חולון במסגרת חצי גמר גביע ווינר סל. המפגש הראשון בין הקבוצות לעונת 2026/27 יקבע מי תבטיח את מקומה במשחק על התואר מול הפועל תל אביב, שגברה אמש 76:79 על עירוני נס ציונה בחצי הגמר הראשון.

סגל מכבי תל אביב: איפה לונדברג, ג'יילן הורד, ג'ימי קלארק, אושיי בריסט, קיטון וואלאס, עמית עבו, ניתאי דודו, רומן סורקין, וויל ריימן, טי ג'יי ליף וים מדר.

סגל הפועל ירושלים: דבונטה קאקוק, קני לופטון ג'וניור, ג'יילן סמית', שייק מילטון, דייויד רודי, שחר לוברבוס, יותם חנוכי, רועי הובר, נמרוד לוי, גבי צ'אצ'אשווילי, איתן בורג ויובל זוסמן.

החבורה של עודד קטש מגיעה למפגש כשהיא נמצאת בתקופה רעה מאוד, ובעיקר אחרי פתיחת עונה מאכזבת בזירה האירופית. הצהובים הפסידו 84:74 לווילרבאן במחזור הפתיחה של היורוליג, ולאחר שהביסו 61:109 את עירוני קריית אתא ברבע גמר גביע ווינר, חזרו להציג יכולת חלשה באירופה עם הפסדים 109:93 לבשיקטאש ו-90:67 לפנאתינייקוס. מכבי ת”א עדיין ללא ניצחון אחרי שלושה משחקים במפעל, כשהיכולת שלה עד כה רחוקה מאוד מהציפיות.

מן העבר השני, החבורה של סשה אוברדוביץ' מגיעה בכושר מצוין. האדומים מהבירה ניצחו 77:110 את מכבי אשדוד ו-69:83 את הפועל באר שבע/דימונה בשלב הבתים, לפני שהמשיכו עם 68:88 על בני הרצליה ברבע הגמר. בהמשך הם פתחו גם את היורוקאפ ברגל ימין עם 73:94 מרשים על רוסטוק. לורנזו בראון, שהצטרף לאחרונה לקבוצה, לא משחק הערב בעקבות חתך שספג באימון.

בעונה שעברה נפגשו השתיים בדיוק באותו שלב ובאותו אולם, ואז הייתה זו ירושלים שחגגה עם 69:79 והמשיכה בהמשך לזכייה בגביע ווינר. כעת הצהובים יחפשו נקמה ספורטיבית וכרטיס לגמר, בעוד מחזיקת התואר תנסה לשחזר את התוצאה מהעונה הקודמת ולהמשיך במסע ההגנה על הגביע.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה