ליאור אסולין ז”ל היה שחקן ומאמן כדורגל. אסולין שיחק בעמדת החלוץ, כאשר בין היתר היה בבית”ר ירושלים, הפועל תל אביב והפועל באר שבע. בשישי לאוקטובר ליאור אסולין יצא לחגוג את יום הולדתו ה-43 במסיבת הנובה, ונרצח בשבעה באוקטובר לאחר שנמלט מהמסיבה. אחותו של ליאור, אורטל אסולין, סיפרה עליו בתוכנית “שיחת היום” ב-ONE.

אתם גם ציינתם לליאור אסולין יום הולדת וגם את הרצח הנורא שלו. איך עוברים עליכם הימים האחרונים?
״שבוע קשה. הכל מתערבב יחד. יום ההולדת, האזכרה, השבעה באוקטובר. בעצם במקום לחגוג יום הולדת אנחנו מציינים יום מוות. זה תחושות קשות. אנחנו בדיוק בנסיעה לטקס לנובה. זה מציף וקשה מאוד״.

את החיבור של ליאור לכדורגל לא צריך להסביר, אבל מה את חווה מקהילת הכדורגל הישראלי מאז?
״אנחנו בעצם בכל הנצחה שקיימת מאוהדים, מנהלים של קבוצות ומכל מקום מקבלים אהבה וכבוד ומנציחים אותו בכל דרך אפשרית. זה מאוד מנחם וגורם לנו להבין ולוודא שלא ישכחו אותו״.

תני לנו סיפור עליו שמאפיין אותו.
״ביום שהוא חתם בבית״ר ירושלים זה היה אושר גדול לכל המשפחה. ולא נשכח שאחרי הזכייה בגביע הוא רץ עם דגל ישראל בכל אצטדיון רמת גן״.

איזה אח הוא היה?
״הכי טוב בעולם. אוהב, מצחיק״.

אנחנו שלוש שנים אחרי, מה את חושבת על כל מה שאנחנו חווים מסביב בתוך העם וכל מה שקורה כאן? זה לא מרגיש שעשינו תיקון.
״זה התחיל טוב וזה מרגיש שאנחנו חוזרים לאותם ימים של אחרי. עצוב לראות את זה. הלוואי שדברים ישתנו״.

מישהו מהמדינה בקשר אתכם? מלווה? דואג? שואל?
״לא. אנחנו עושים הכל לעצמנו כמשפחה. משתדלים להנציח אותו בכל דרך״.

איך היית רוצה שיזכרו את ליאור?
״עם חיוך, שיזכרו את רגעי השמחה שהוא סיפק לאלפי אוהדים בארץ״.

הייתם מלווים אותו למשחקים?
״בטח, כל המשפחה. ליווינו אותו ברגעים הטובים וגם בפחות״.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה